Konobari poslali 8 poruka gostima
Smiješak i znak zahvale oduvijek su bili dobitna kombinacija za dobru uslugu. Međutim, postoji nekoliko nepisanih pravila kojih se gosti trebaju držati.
Smiješak i znak zahvale oduvijek su bili dobitna kombinacija za dobru uslugu. Međutim, postoji nekoliko nepisanih pravila kojih se gosti trebaju držati.
Još uvijek traje vrijeme razuzdanih tuluma, svakodnevnog opijanja i posjećivanja raznoraznih ugostiteljskih objekata. Stoga smo pitali konobare što cijene, a što ne kod mušterija te kako dobiti što bolju uslugu.
1. Manje leda ne znači više alkohola
Ako konobara zamoliš da ti stavi manje leda u piće, to samo znači da dobivaš više soka što rezultira slabijim pićem. Ako već piješ da zaboraviš, jednostavno naruči duplo piće i problem je riješen. Barem na nekoliko sati.
2. Ako želiš dobru uslugu za vrijeme gužve, ostavi veću napojnicu
3. Isplati se biti redovita mušterija
Konobarima su redovite mušterije drage zato što znaju da mogu računati na njih, a to nije tako teško postići. Dovoljno je da svaki put prije izlaska dođeš i naručiš jedno piće u kafiću koji često posjećuješ. Jedna od prednosti je mogućnost da te konobari zapamte pa te počaste rundom.
4. Ako je u kafiću gužva, ne naručuj martini
Nemoj naručivati pića koja dolaze u martini čašama, pogotovo kada puno moraš hodati od šanka do svojeg stola zato što ćeš proliti pola pića. Ako si u noćnom klubu, neka piće bude što jednostavnije jer će takvo biti i najbolje.
Moraš imati na umu da konobarima treba još sigurno sat vremena da sve pospreme nakon što sve mušterije otiđu, tako da imaj poštovanja i nemoj ostajati duže; ima i drugih klubova kamo možeš otići.
6. Nemoj mahati novcem da bi pozvao konobara
Općenito mahanje, a pogotovo s novcem, nije drago nijednom konobaru. Ako ga pristojno pozoveš, doći će što prije može, dok će ljude koji imaju navedene ispade namjerno što duže pustiti da čekaju.
7. Budi uredan
Zgužvane novčanice, prolivena pića i pepeo cigarete posvuda po stolu nešto je što se može izbjeći. Uvijek se može dogoditi nezgoda, ali tada pozovi konobara da to riješi tako da kasnije kada otiđeš nema puno toga za čistiti prije no što dođu druge mušterije.
8. Tri zlatna pravila svake dobre mušterije
Ono najvažnije što te čini dobrom mušterijom je brza odluka oko toga što ćeš piti, riječi hvala i molim te napojnica sukladna tvome zadovoljstvu s uslugom.