LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Problemi u odnosima

Kako popraviti loš odnos između vaših prijatelja i partnera

Donosimo nekoliko razloga zbog kojih vaši prijatelji ne prihvaćaju vašeg partnera i obrnuto.

Donosimo nekoliko razloga zbog kojih vaši prijatelji ne prihvaćaju vašeg partnera i obrnuto.

U svojim manje zrelim godinama cure i dečki često misle da im ne treba netko tko će im biti više od prijatelja s kojim provode cijele dane, pa kada dođe do obrata u kojemu osoba nađe partnera s kojim počne provoditi više vremena nego s prijateljima, može doći do kompliciranja odnosa. Ako naši prijatelji prihvate našeg partnera, može nam biti super. No ponekad će prijatelji pokazivati neodobravanje partnera i odbijati se družiti s njim/njom ili će atmosfera biti nelagodna kada ste svi u istoj prostoriji. Razloga može biti bezbroj, no mi vam donosimo njih nekoliko, zajedno s mogućim rješenjima problema.

Određeni postupak vašeg partnera/ice zapečatio je odnos

Ponekad problem može predstavljati prošlost vašeg partnera. Ako je riječ o osobi koja je prije veze s vama bila problematična i činila nekome nešto loše, očekivano je da ju vaši prijatelji sada neće prihvaćati, bez obzira je li se ta osoba sada promijenila. Pokušajte razgovarati sa svojim prijateljima i objasniti im svoj odnos s partnerom te ih zamolite da mu/joj daju šansu da se dokaže. U slučaju da je riječ o lošem postupku koji je bio usmjeren prema vama, manje je vjerojatno da će prijatelji prihvatiti vašeg partnera, no pokušajte pronaći neki balans kako zajednička druženja ne bi bila potpuni promašaj.

Družite se s prijateljima i bez partnera/ice

Neke osobe nakon ulaska u vezu stalno vode partnera sa sobom na druženja. Ako organizirate žensko ili muško druženje, znajte da vaši prijatelji neće biti zahvalni ako povedete svojeg partnera, čak i kada kažu da im ne smeta, osim ako je riječ o istospolnim partnerima. Na takva druženja idite sami i ostavite prostora partneru da provodi vrijeme sa svojim društvom bez vas. Vaši će vam prijatelji ponekad nešto htjeti reći u povjerenju, i to samo vama, a ne i vašem partneru, pa to i poštujte. Ipak, nemojte u putpunosti razdvojiti vrijeme s partnerom i vrijeme s prijateljima jer je bitno da i jedna i druga strana budu uključene u vaš život i da im omogućite da se upoznaju te da se možete svi zajedno družiti bez nelagodnih osjećaja.

Izvor: GIPHY

Razgovarajte s partnerom i prijateljima o situaciji

Obavite zasebne razgovore s prijateljima i partnerom kako biste saznali u čemu je problem i kako ga možete riješiti. Možda je riječ o nesporazumu koji će se lako ispraviti pa će buduća druženja biti bez ikakvih problema. Isto tako, možda vaši prijatelji imaju opravdan razlog zbog kojega im vaš partner nije drag, a koji bi vas natjerao da se zapitate je li vrijeme za propitivanje veze. Također, ponekad ćete nakon razgovora s partnerom shvatiti da je problem u vašim prijateljima, njihovoj ljubomori ili drugim negativnim postupcima koji će vam otvoriti oči.

Promijenili ste se zbog prijatelja ili partnera

Uvijek obratite pažnju da to da ostanete svoji kada pronađete partnera ili prijatelja i nemojte zauzimati obrambeni stav ako vam netko želi ukazati na to da ste se promijenili. Dopustite da vam određene osobe obrazlože na koji ste se način promijenili i kako to utječe na vaš odnos. Moguće je da je istina da ste se počeli drugačije ponašati i da to utječe negativno na vaš odnos s prijateljima ili partnerom pa je bitno da saslušate što vam imaju za reći te da se i sami osvrnete na sadašnje ponašanje i usporedite ga s prošlim kako biste shvatili je li uistinu problem u vama i kako izgladiti problemepovezane s novim prijateljem ili partnerom.

FOTO: PIXABAY