LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

GRISELDA: žena, majka, kraljica...

„Crna udovica”, „kokainska kuma”, „šefica”... U novoj seriji na Netflixu, „Griselda”, prikazan je životni put zloglasne šefice kartela.

„Crna udovica”, „kokainska kuma”, „šefica”... U novoj seriji na Netflixu, „Griselda”, prikazan je životni put zloglasne šefice kartela.

Griselda, 2024., mini serija, IMDb 7,5/10
 

La Madrina


Sofia Vergara u glavnoj ulozi. I to nimalo slična kako sam je zapamtila u Modernoj obitelji, ovdje izvodi ozbiljnu točku kao Griselda i ovo joj je definitivno najbolja izvedba u karijeri. Griselda je narkobos u poslu koji je za muškarce, kuma kokaina, pokušava održati svoj položaj, prestiž i ugled boreći se sa svim nedaćama svog posla. Ona je ozloglašena, ambiciozna, konspirativna i hladna.


 


VEZANO: SALTBURN: reci ima li u meni šta dobroga?


 

Zar je sve dopušteno?


Zanimljivo je pratiti kako uspijeva uspostaviti ravnotežu između čudovišta i majke. Snažno zaštitnički nastrojena prema svojim sinovima, nikada nije željela da i oni budu u mračnom i opasnom poslu u kakvom je ona. Kako bi se održala u vrhu, gazila je preko svih i preko svega. Zastrašivanje, prijetnje, ubojstva, ništa joj nije bilo sveto ili nedodirljivo jer ponekad ne preostaje ništa drugo.
 

Glamur i prestiž


U ovoj zapetljanoj priči, Griselda je ispočetka seksi i elegantna, djeluje damski. Svi muškarci su nagelirani, čuju se samo Lamborghini Espada, zlatni lančići i visoke potpetice. Proslave i zabave bile su raskošne, dok se umjesto aperitiva posluživao kokain. Kuće su bile opremljene luksuzno, a Griselda i njezina obitelji imali su što god su poželjeli.

Naposljetku, serija je napeta i drži pažnju. Pokazuje da biti žena u narkosvijetu nije lak posao, pogotovo kada se natječeš s muškarcima i imaš posla s opasnim kriminalcima. Žena sama prolazi kroz stres, moć i život na visokoj nozi, postaje kraljica. Ali, kada je vrijeme za povlačenje, za kraj?

Do idućeg puta, Ivana. #čitamose

*Komentar je osobni stav autora i ne mora nužno imati nikakve veze sa stavovima redakcije portala Studentski.hr.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA