LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SUDSKI POSTUPAK

Google kaže kako je najtraženiji pojam na tražilici Bing – Google

Google se trenutno suočava sa sudskim postupkom unutar Europske unije, a u svrhu obrane odvjetnik je iznio podatke o popularnosti pretrage pojma Google na tražilici Bing.

Google se trenutno suočava sa sudskim postupkom unutar Europske unije, a u svrhu obrane odvjetnik je iznio podatke o popularnosti pretrage pojma Google na tražilici Bing.

Google je već godinama na udaru kritika zbog svoje dominacije u kontekstu internetskih tražilica, a ovaj tehnološki div se sada suočava sa sudskim postupkom zbog svojih postupaka unutar granica Europske unije. 

Ilegalni pristupi sportu: mladi u Hrvatskoj i EU preferiraju ilegalne izvore za streaming i kupovinu sportske opreme


Slučaj Europske unije protiv Googlea bavi se navodnim nepravednim nametanjem Google tražilice na Android uređajima gdje se implicira kako je spomenuta bila postavljena zadanom opcijom u svrhu istiskivanja konkurencije, a Google se trenutno žali na kaznu Europske unije u iznosu od 5 milijardi dolara.

Sve glasnije pitanje: Treba li i Hrvatska smanjiti dobnu granicu za glasanje?


Na općem sudu Europske unije ovog tjedna Alfonso Lamadrid, odvjetnik Googleove roditeljske tvrtke Alphabet, je predstavio dokaze koji pokazuju kako je najpopularniji pojam pretrage na tražilici Bing upravo Google. Štoviše, odvjetnik je ustvrdio kako je Google pojam koji se daleko najviše pretraživao na Bingu, prenosi Bloomberg.

Preuzmite ulogu „člana” EU parlamenta, sudjelovati mogu svi stariji od 16


Google je ovime htio pokazati kako su njegovi korisnici sami odabrali koristiti Google tražilicu naspram drugih konkurenata, a ne zato što je ona bila zadana opcija na njihovu uređaju. Odvjetnik Lamadrid je izjavio kako je Googleov tržišni udio u općem pretraživanju dosljedan anketama potrošača koje pokazuju da 95% korisnika preferira Google u odnosu na druge tražilice.
FOTO: UNSPLASH