LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Situacije kad glumci ne žele više raditi svoj posao

Glumci koji su zahtijevali da se njihov lik ubije

Saznajte koji su glumci htjeli da ih scenaristi ubiju. Ne, ovo nije šala, stvarno su to htjeli. Razlozi njihovih želja za prekidom daljnjeg snimanja različiti su, a broj takvih glumaca poveći je.

Saznajte koji su glumci htjeli da ih scenaristi ubiju. Ne, ovo nije šala, stvarno su to htjeli. Razlozi njihovih želja za prekidom daljnjeg snimanja različiti su, a broj takvih glumaca poveći je.

Vjerojatno mislite da se svaki glumac otima za minute u filmu ili seriji, ali to i nije baš tako. Ponekad vide da je njihov lik odradio svoj posao i da mogu uzeti zaslužen odmor na Bahamima uz rozi koktelčić. Dobro, nećemo diskriminirati, može biti i plave boje. Pogledajte koji su glumci htjeli izbaciti svoj lik iz scenarija.

Dean Norris kao Hank Schrader

Norris je smatrao da bi bilo najbolje da se Hanka ubije u sredini posljednje sezone Breaking Bada, ali scenaristi su u tom trenutku već imali isplaniranu priču. Naime, posljednja sezona podijeljena je u dva dijela i bilo je ključno da Norris ostane do kraja kad ga Jack ubija usred pustinje. Zbog te odluke nije mogao glumiti u drugoj seriji, ali nije se ni mogao žaliti zbog slave koju je postigao u ovoj seriji.

Harrison Ford kao Han Solo

Vjerovali ili ne, Ford je čak 30 godina nagovarao Lucasa, veliki um koji je stajao iza Star Wars filmova, da ubije Hana Soloa. Nije to tražio jer je htio prestati glumiti, već je smatrao da bi njegova smrt doprinijela emocionaloj težini filmova. Naravno, biznismen Lucas za to nije htio ni čuti jer se u tom slučaju njegove akcijske figurice ne bi prodavale. Ipak izgleda da je glumac ostvario svoju želju u novom dijelu Sila se budi.

Sophie Turner kao Sansa Stark

Čak je i nova kneginja Oštrozimlja razmišljala o tome kako ostaviti svoj trag u Igri prijestolja. Turner je zaključila kako bi za njezin lik bilo najbolje da umre prije kraja kako bi Sansa dobila nezaboravan završetak. Kao što već znamo, Igra prijestolja nažalost ima još samo dvije sezone, a knjiga koja će nam otkriti kraj još nije izašla. George R.R. Martin još ima vremena ostvariti njezinu želju, a poznavajući njegovu sklonost divnim scenama smrti likova, apsolutno nas ništa više ne može iznenaditi.

Sigourney Weaver kao Ellen Ripley

Sigurno ste svi bar čuli za film Alien, barem preko memeova onog groznog crnog čudovišta. Weaver je kao jedna od glavnih likova umrla u zadnjem dijelu trilogije spašavajući planet od Xenomorpha jer nije htjela glumiti u nastavcima koji joj nisu zvučali primamljivo, točnije Alien vs. Predator koji je predložila televizijska kuća Fox.

Isaac Hayes kao Chef

Nakon čak devet godina posudbe glasa uvijek raspoloženom kuhinjskom šefu, Hayes je prekinuo suradnju s Parkerom i Scottom zbog čestog kritiziranja njegove religije, scijentologije. Kako bi ispunili njegove zahtjeve, za premijeru desete sezone morali su spojiti dijelove starih glasovnih zapisa za dijalog. South Park prikazuje Chefa kao člana Super Advanture Cluba koji mu ispire mozak zbog čega umire.

John Francis Daley kao Dr. Sweets

Daley je dobio priliku života kad mu je ponuđena uloga redatelja za snimanje popularne komedije Ludi odmor, ali nije htio tako naglo napustiti seriju Bones. U desetoj sezoni ga se napada pri čemu on umire i time je morao žrtvovati svoju ulogu vrckastog psihologa kako bi napredovao prema svom snu. Budući da se oduvijek htio okušati u redateljskim vodama, ovakvu priliku sigurno nije mogao propustio.

Kal Penn kao dr. Lawrence Kutner

Penn je utjelovio jednog od liječnika u nizu timova dr. Housea, ali je u međuvremenu dobio ponudu za rad s Obaminom administracijom u Bijeloj kući, što je naravno bila velika čast za glumca. Kako bi se mogao u potpunosti posvetiti tom projektu, njegov lik je odjednom počinio samoubojstvo bez nekog opravdanja zbog čega je House pomislio da je riječ o namještaljci. Kritičari su podijeljeni oko provedbe i smislenosti Kutnerova samoubojstva.

Dan Stevens kao Matthew Crawley

Slavu je stekao u britanskoj seriji Downton Abbey, ali se na kraju treće sezone odlučio riješiti svog lika u fatalnoj prometnoj nesreći. Naime, glumac je htio isprobati neke nove stvari poput kazališne i filmske glume. Bilo mu je teško napustiti seriju koju je zavolio, ali ipak je to bilo oslobađajuće iskustvo.

T.R. Knight kao dr. George O'Malley

Jedan od omiljenih likova serije Uvod u anatomiju umro je od posljedica prometne nesreće, no njegova smrt nije bila planirana. Knight je imao nepomirljive razlike sa spisateljicom i producenticom serije Shondom Rhimes koje su trajale godinama te nije vidio nikakvog napretka za svoju karijeru. Knight i Rhimes navode različite razloge smrti simpatičnog liječnika, ali najviše se ističe razlog da se Knight nije dovoljno prikazivao na ekranu.

FOTO: Tumblr
 
Adewale Akinnuoye-Agbaye kao Mr. Eko

Za razliku od dosadašnjih razloga, ovaj je slučaj ipak drukčije prirode. Serija Lost snimala se na otočju Hawaii koji se Agbayeu nije svidio te se htio što prije vratiti u London. Producenti serije nisu to imali u planu, ali budući da je glumac pokazivao nezainteresiranost za tumačenje lika, morali su ispoštovati njegov zahtjev. Početkom treće sezone, lik Mr. Ekoa ubilo je Čudovište.

Josh Charles kao Will Gardner

Usred pete sezone emitiranja serije Dobra žena, Gardner, jedan od glavnih likova, ustrijeljen je u sudnici. Naravno, fanovi serije bili su u šoku unatoč činjenici da je odluka bila donesena godinu dana prije, ali Charles nije htio ponovno potpisati ugovor sa producentima serije. Svoju odluku opravdao je željom za novim kreativnim projektima, kako u filmskoj industriji, tako i u privatnom životu. 

FOTO: PIXABAY