LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izlet u nacionalni park

FOTO: Posjetili smo Plitvice po sniženoj cijeni koja je dostupna do kraja svibnja

Protekle nedjelje uputili smo se na izlet u NP „Plitvička jezera” koji sada ima povoljnije ulaznice i iskusili Plitvice bez prevelikih gužvi i po lijepom vremenu.

Protekle nedjelje uputili smo se na izlet u NP „Plitvička jezera” koji sada ima povoljnije ulaznice i iskusili Plitvice bez prevelikih gužvi i po lijepom vremenu.

Do kraja svibnja snižene su ulaznice u Nacionalni park Plitvička jezera, popularnu destinaciju strancima, ali i Hrvatima za koju je u jeku turističke sezone potrebno izdvojiti i do 300 kuna po osobi. Protekle smo se nedjelje uputili na Plitvice i iskusili ih u najboljem izdanju – bez prevelikih gužvi i po sunčanom vremenu.

Iako je na Plitvicama često situacija da umjesto razgledavanja slapova gotovo cijelim putem morate paziti kuda hodate, prednost je pandemijskog razdoblja što se nešto manja gužva sada stvara tek na većim atrakcijama, odnosno mjestima za fotografiranje. Ako izuzmemo tih nekoliko mjesta, imale smo priliku iskusiti Plitvice u potpunosti pa je zapravo ovo idealno vrijeme za iskoristiti ono što vam se pruža.

Ušli smo na ulaz 1, a zatim se rutom B, čije je trajanje od 3 do četiri sata, zaputili do lokacije na kojoj vas brodić vozi dugom linijom P3-P2 na drugi dio Parka, odakle možete ići kraćom linijom P2-P1 kako biste došli do ulaza 2 i zatim se vratili prema ulazu 1 panoramskim vlakom ako želite, no mi smo odabrali nastaviti svoj put rutom E. Nakon oko od 5 sati razgledavanja stigli smo do stanice 3 panoramskog vlaka koji nas je zatim odvezao do stanice 1, odnosno ulaza 1.

Svi koji se odluče iskoristiti zadnje traje popusta mogu kupiti jednodnevne ulaznice za odrasle po cijeni od 80 kuna, odnosno za studente po cijeni od 50 kuna. Dvodnevne ulaznice koštat će vas 120 kuna, odnosno 70 kuna za studente. Detaljnije o ponudi moguće je pronaći na stranici Nacionalnog parka.