LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativne ideje

FOTO: Najbolje od izazova koji je zaludio Instagram – #artathome

Nije dugo trebalo da zamisao Getty Museuma uzme maha na Instagramu. Odabrali smo top 6 slika #artathome izazova.

Nije dugo trebalo da zamisao Getty Museuma uzme maha na Instagramu. Odabrali smo top 6 slika #artathome izazova.

Umjetnici su jedna od ugroženijih skupina pogođenih pandemijom koronavirusa No, unatoč tome, zaljubljenici su iskazali svoju naklonost prema umjetnosti igrajući se nekim od najpoznatijih slikarskih djela.

Inicijativa je započela, piše Bored Panda, kada je muzej J. Paul Getty Museum iz Los Angelesa postavio izazov na društvene mreže – #artathome. Ideja je bila uzeti neko umjetničko djelo te ga prepraviti u svom kućnom okruženju.

Nije trebalo dugo da ova zamisao uzme maha u svijetu Instagrama, a predstavnik muzeja kazao je kako prima stotine slika izvršenog izazova. Pozivu na izazov pridružio se i Pinchuk Art Centre iz Kijeva uz hashtag #mystetstvovdoma.

Getty Museum pronašao je inspiraciju na popularnom Instagram profilu Tussen Kunst en Quarantaine, što u prijevodu s nizozemskog znači između umjetnosti i karantene. U svakom slučaju, kreativnosti ne nedostaje tijekom izolacije jer je nekolicina profila na Instagramu posvećena upravo ovom trendu rekreiranja poznatih umjetnina. Među poznatijima uz Tussen Kunst en Quarantaine našao se i Covid Classics.

Pokažite i vi svoju kreativnost, uključite se u #artathome izazov. Sve što je potrebno jest odabrati umjetninu i pokazati koliko ste maštoviti. Kako vam ne bi pomanjkalo inspiracije, odabrali smo top 6 slika #artathome izazova – možete ih pogledati u fotogaleriji koju smo vam pripremili. 

FOTO: INSTAGRAM / TUSSENKUNSTENQUARANTAINE