LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Go and walk“

FOTO: Još jedan nacionalni park u svibnju ima snižene cijene ulaznica

S obzirom na to da se popust odnosi na sve individualne ulaznice, odnosi se i na dječju na koju i studenti ostvaruju pravo, a koja tako iznosi 64 kune za sve kopnene lokalitete.

S obzirom na to da se popust odnosi na sve individualne ulaznice, odnosi se i na dječju na koju i studenti ostvaruju pravo, a koja tako iznosi 64 kune za sve kopnene lokalitete.

Nacionalni park Krka provodi promotivnu akciju Go and walk u sklopu koje posjetitelji ostvaruju popust od 20% na ulaznice sve do 31. svibnja 2021. godine.

Akcija se odnosi samo na one koji uđu i izađu iz parka pješice. Cijena individualne ulaznice za odrasle sa spomenutim popustom iznosi 80 kuna. S obzirom na to da se popust odnosi na sve individualne ulaznice, odnosi se i na dječju na koju i studenti ostvaruju pravo, a koja tako iznosi 64 kune za sve kopnene lokalitete.

Oni koji se odluče otići samo na Roški slap i imaju status studenta platit će 32 kune. Ako će student, pak, otići samo na Kistanje, Burnum i Puljane, platit će svega 24 kune.

Kako je izjavila ravnateljica NP-a Krka Nella Slavica, ovim potezom žele potaknuti aktivno posjećivanje Parka i korištenje poučno-pješačkih staza kako bi, kroz redukciju korištenja prijevoznih sredstava, autobusa i brodova, izravno utjecali na smanjenje emisije ugljikova oksida.

Sukladno tome, oni koji uđu brodom ili autobusom platit će ulaznicu prema redovitom cjeniku dostupnom na poveznici.
– Na 109 km2 svoje površine, Nacionalni park Krka pruža istinski doživljaj tisućljetnog suživota prirode i čovjeka pozivajući posjetitelje da otkriju sedam raskošnih slapova, jednako toliko srednjovjekovnih utvrda, samostan i manastir, povijesnu hidroelektranu, etnografsku baštinu, arheološka nalazišta i brojne životinjske i biljne endeme. Dvadeset dvije poučno-pješačke staze, duge ukupno 47 km, i vidikovci Nacionalnog parka Krka omogućuju istinski doživljaj prirode i njezinih očaravajućih krajolika. Ljubitelji aktivnog boravka u prirodi mogu uživati i u 470 km biciklističkih ruta u NP Krka, koje, obuhvaćajući njegovu cjelokupnu kulturnopovijesnu baštinu, uz rekreativnu imaju i odgojno-obrazovnu ulogu. – stoji u priopćenju.
Posjetitelji Park mogu posjetiti od 8 do 19 sati. Pri tome obvezno moraju koristiti zaštitne maske, bez obzira na to što je riječ o otvorenim prostorima.
FOTO: NP „KRKA“