LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival svjetlosnih instalacija

Festival Visualia u Puli

I ove godine očekuje nas Festival Visualia u Puli koji će prikazati kako uz pomoć tehnologije možemo stvarati umjetnost na raznim lokacijama.

I ove godine očekuje nas Festival Visualia u Puli koji će prikazati kako uz pomoć tehnologije možemo stvarati umjetnost na raznim lokacijama.

Festival Visualia festival je audio-vizualne umjetnosti na kojemu tehnologija prezentira vizualne izričaje poput 3D mappinga na povijesnim građevinama, svjetlosnih izložbi, dizajna rasvjete te raznih performansa i instalacija. Ove godine očekuje nas čak 12 različitih instalacija koje će se prikazivati na raznim lokacijama u Puli od 12. do 14. svibnja. Sve su organizirali Sonitus, Turistička zajednica grada Pule te Arheološki muzej Istre. 

Gostovat će umjetnici iz raznih zemalja, a neke od instalacija koje ćete moći vidjeti su Waterlight Graffiti, odnosno instalacija sačinjena od LED ekrana na kojemu ćete moći crtati uz pomoć vode; Yours For You instalacija koja prati otkucaje srca te sinkronizirano sa svjetlima prati ritam; VisuaLab/EduSplash –VJ and mapping workshop presentation gdje će polaznici edukacije u Titovu parku prikazati svoje radove te Lighting Giants koji će biti popraćeni glazbenom pratnjom. Za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati omogućen je i live stream čiji su voditelji Jonathan Scratchley i Ivana Ujčić. Uživo će se prenositi samo u četvrtak od 21 do 23 sata.

Cjelokupni program pogledajte na stranici eventa, a kako je sve izgledalo prošle godine pogledajte u nastavku.

FOTO: FACEBOOK