LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odjećom do sreće

Dopaminsko odijevanje: što je i kako nam može pomoći

Nosi ono u čemu se osjećaš sretno – doslovno.

Nosi ono u čemu se osjećaš sretno – doslovno.

Trendovi na Pinterestu predviđaju da će nošenje živih boja biti jedan od načina da izgledate i osjećate se dobro u 2022. Modna je to strategija koja se naziva dopaminskim odijevanjem.

Naime, dopamin je neurotransmiter koji omogućuje našem mozgu da percipira zadovoljstvo. Naziv trenda implicira da će nošenje jakih boja pomoći u oslobađanju dopamina i učiniti da se osjećamo bolje samim time što izgledamo bolje.

Proljeće na TikToku – otkrijte koje tenisice su „in” ove sezoneDopaminska odjeća signalizira promjenu u modnim trendovima, pri čemu mnogi ljudi odbacuju svoje trenirke i majice s kapuljačom, što je bio glavni trend prethodne dvije godine. 

Ove hlače morate imati u ormaru!


Jedno je sigurno - nošenje jarkih boja pomiče granice. Dopaminsko odijevanje omogućuje (i čak potiče) nositelja da potkopa očekivanja i odbaci tradiciju, da se oslobodi i izađe iz svojih granica komfora. 

Ako niste sigurni kako biste prigrlili ovaj trend, počnite polako. Ubacite u svoju kolekciju nekoliko statement komada poput sakoa u boji fuksije, narančaste košulje, kraljevsko plave haljine ili pak nešto od nakita. Nakit u vibrantnim nijansama će zasigurno oživjeti svaki outfit, a samim time ćete se i vi osjećati zadovoljnije i sretnije. 
FOTO: UNSPLASH