LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neispričana priča o svijetu magije

Događaji koji su se odvili u Harry Potter svijetu nakon kraja serijala

Zbog velikog broja obožavatelja i ogromnog uspjeha priče na svjetskoj razini, spisateljica J. K. Rowling nastavila je objavljivati kratke crtice o životima junaka iz Harry Potter serijala. Donosimo 33 događaja koja su se odvila nakon posljednje knjige.

Zbog velikog broja obožavatelja i ogromnog uspjeha priče na svjetskoj razini, spisateljica J. K. Rowling nastavila je objavljivati kratke crtice o životima junaka iz Harry Potter serijala. Donosimo 33 događaja koja su se odvila nakon posljednje knjige.

Harry Potter i darovi smrti bila je zadnja knjiga serijala o najpoznatijem i najomiljenijem čarobnjaku na svijetu. Obožavatelji su zadnju knjigu dočekali s oduševljenjem zbog konačnog obračuna dječaka koji je preživio i mračnog čarobnjaka Voldemorta, ali i s tugom jer je priči uz koju su mnogi odrasli i koju su čitala djeca i odrasli došao kraj.

Međutim, kraj serijala nije značio i kraj priče. Uz mnoge dodatne knjige kao Bajke Barda Beedlea, Čudnovata stvorenja i gdje ih naći, razne dodatke objavljivane na Pottermore mrežnim stranicama izravno od J. K. Rowling te nedavno objavljenu predstavu i knjigu Harry Potter i ukleto dijete, obožavatelji su mogli nastaviti pratiti događaje u svijetu magije iako je serijal službeno završio.

U nastavku vam donosimo 33 događaja koja se odvila u Harry Potter svijetu nakon kraja serijala:

1. Dolores Umbridge, svojevremeno ravnateljica Hogwartsa, bila je uhićena, ispitana i zatvorena zbog zločina koje je počinila protiv bezjaka.

2. Kamen uskrsnuća zakopan je duboko u Zabranjenoj šumi tako što ga je kentaur pritisnuo o zemlju svojim kopitom. Više nije bio pronađen.

3. Nakon svoje smrti, Voldemort je prisiljen postojati u zakržljalom djetetu nalik obliku kojeg Harry vidi u limbu koji sliči na King's Cross željezničku postaju.

4. Nakon što je Harry uništio dio Voldermortove duše koji je živio u njemu, izgubio je mogućnost govora sa zmijama, odnosno više ne zna govoriti zmijski Parseltongue jezik.

FOTO: Tumblr
 
5. Viktor Krum, koji je na božićnom balu za pratilju imao Hermione Granger, zaljubio se u svojoj rodnoj Bugarskoj i pretpostavlja se da je živio sretno do kraja života.

6. Tamni znak smrtonoša s vremenom je izblijedio te poprimio oblik ožiljka. On nikad više neće boljeti ili izazivati osjećaj gorenja.

7. Časopis The Quibbler ponovno se počeo tiskati i izdavati. Objavljivao je članke o ekstremistima i fanaticima te je bio cijenjen zbog svog nenamjernog humora.

8. Preostali smrtonoše bili su ili ubijeni ili zatočeni u zatvoru Azkaban zbog svojih zločina. Izuzetak je bila obitelj Malfoy. Iako Harry i Draco nikad nisu postali prijatelji, počeli su shvaćati i cijeniti jedan drugoga.

9. godine 2017. Hagrid je još uvijek radio u Hogwartsu. Tada je imao 88 godina. Nikada se nije oženio, iako je bio u vezi s jednim ženskim divom.

FOTO: Tumblr

10. Kad bi bili u susjedstvu, Harry bi odveo svoju obitelj u posjetu obitelji Dursley. Ove posjete iznimno su plašile Jamesa, Albusa i Lily.

11. Devetnaest godina nakon Bitke za Hogwarts, školu vodi potpuno novi ravnatelj kao i profesor Obrane od mračnih sila. Voldemortova smrt prekinula je prokletstvo koje je sprječavalo da profesor Obrane od mračnih sila ostane u školi duže od jedne godine te je to radno mjesto sada sigurno kao i svako drugo u školi.

12. Kingley Shacklebolt postao je Ministar magije nakon Drugog čarobnjačkog rata.

13. Harry neće biti treniran da postane animagus, odnosno osoba koja ima moć pretvoriti se u neku životinju. Njegova energija bit će koncentrirana na drugim područjima i neće imati vremena za to.

14. Nakon rata, Red feniksa bio je raspušten jednom zauvijek.

15. Hermione Granger bila je jedina od tri prijatelja koja se vratila u Hogwarts kako bi završila sedmu godinu školovanja. Harry, Ron i Neville odmah su otišli na edukaciju za aurore.

16. Nakon što je nekoliko godina bio auror, Neville Longbottom otišao je u Hogwarts kako bi bio profesor Travarstva.

17. Od 2007. godine voditelj Ureda za aurore jest Harry Potter. On nikad neće postati ravnatelj Hogwartsa jer akademska karijera nije za njega.

18. Ron je radio s Georgeom u Weasley's Wizard Wheezes prije nego što je službeno postao auror.

19. Nakon što je rat završio, Hermionein prvi čin bio je naći svoje roditelje u Australiji i vratiti im sjećanja, dok je Harryjev prvi čin bio pobrinuti se da čarobnjački svijet zna kako je Snape bio heroj i na Dumbledorovoj strani.

20. Azkaban više ne koristi dementore kao čuvare. Njihov broj se uvelike smanjio jer se razina poniženja i očaja spustila u svijetu.

FOTO: Tumblr

21. Hermione je rekla Scrimgeouru da ne namjerava stvoriti karijeru u pravcu magije. Ironično, upravo tamo je završila te je poboljšala prava magičnih stvorenja i eradicirala čistokrvne zakone koji su bili na snazi u Odjelu za provođenje čarobnjačkih zakona te je postala voditeljica tog odjela.

22. Lavander Brown napao je Fenrir Greyback za vrijeme Bitke za Hogwarts. Hermione ju je uspjela spasiti, međutim bila je ozlijeđena, a što se s njom dogodilo kasnije nije poznato.

23. Članovi DA još uvijek imaju svoje novčiće te su postali značke časti, a Nevillovi studenti bivaju impresionirani kad im pokaže takav novčić.  

FOTO: Tumblr

24. Harry ponekad posjećuje Hogwarts kako bi održao gostujuće predavanje na Obrani od mračnih sila.

25. Ginny je postala profesionalna igračica metloboja i igrala je za Holyhead Harpies nekoliko godina. Prestala je igrati kako bi se usredotočila na odgoj djece te je tada radila kao metlobojski dopisnik za Daily Prophet.

26. Luna Lovegood udala se za Rolfa Scamandera, unuka Newta Scamadera koji je autor knjige Čudnovata stvorenja i gdje ih naći. S njim je imala blizance koje su nazvali Lorcan i Lysander. Život su proveli putujući svijetom i istražujući čudnovata stvorenja.

27. Audrey se udala za Percyja Weasleyja te su imali dvije kćeri koje su nazvali Molly i Lucy.

28. Draco Malfoy postao je brižan i nježan otac svom sinu Scorpiusu Malfoyu. Odgajao ga je usađujući mu bolje vrijednosti nego što je njegov otac usadio njemu.

29. Arthur Weasley popravio je Siriusov motocikl te ga je dao Harryju.

30. Aberforth još uvijek živi u Hog's Headu te se igra sa svojim kozama.

31. George Weasley oženio je Angelinu Johnson te su imali dvoje djece koje su nazvali Fred i Roxanne.

32. Dom Slytherin s vremenom je postao razrjeđeniji, odnosno u njemu nisu bili samo čistokrvni čarobnjaci, međutim tamni ugled još je uvijek ostao.

33. Firenze je preživio svoje teške ozljede te je bio dobrodošao u krdo kentaura. Krdo je tada shvatilo da proljudske sklonosti ipak nisu sramotne. 

FOTO: WIKIPEDIA