LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentske brige

Bliži se kraj ljetnog odmora; donosimo savjete kako si olakšati povratak u studentske klupe

Budući da se nakon izležavanja na plaži teško vratiti obvezama, donosimo vam par savjeta koji će vam prilagodbu na ponovni boravak u studentskim klupama i sve ono što on nosi sa sobom znatno olakšati. 

Budući da se nakon izležavanja na plaži teško vratiti obvezama, donosimo vam par savjeta koji će vam prilagodbu na ponovni boravak u studentskim klupama i sve ono što on nosi sa sobom znatno olakšati. 

Premda nam se možda čini da je ljeto tek počelo, zapravo smo već u drugoj polovici kolovoza, što za studente znači da je ljetnom odmoru gotovo došao kraj i da su pred njima ponovno studentske obveze. Stižu jesenski ispitni rokovi, a onda i početak nove akademske godine koji podrazumijeva obavljanje gomile malih zadataka.

Budući da je nakon izležavanja na plaži i uživanja u radostima vrućeg godišnjeg doba svaki, pa i taj mali zadatak, puno teže obaviti, donosimo vam par savjeta koji će vam prilagodbu na ponovni boravak u studentskim klupama i sve ono što on nosi sa sobom znatno olakšati. 

Uzmite si još koji dan odmora.

Premda nemate više vremena napretek, ne kasnite još i možete si uzeti još koji dan za potpuni odmor. Međutim, u ovom bi slučaju bilo bolje da to ne budu razuzdane zabave, već da se odmorite u pravom smislu – odspavajte dovoljno, ljenčarite po stanu, izležavajte se na balkonu i upijte još malo sunca. 

Pripremite sebe i prostor u kojem boravite za dane kada ćete učiti.

Kako vam ništa ne bi odvlačilo pažnju od učenja kada se počnete spremati za jesenske ispitne rokove, odradite sve što morate sada kada imate vremena za to. Pritom mislimo na generalno pospremanje stana, odnosno sobe – očistite ormar od viška odjeće, a radni stol dovedite do savršenstva. Ovdje govorimo i o brizi za sama sebe. Ako trebate otići kod stomatologa ili na neki drugi pregled, ili pak želite kod frizera, učinite to sada da ne izgubite popodne kada grijanje stolice treba biti prioritet. 

Svjesni ste da život nije samo odlazak na fakultet; pobrinite se da se na vrijeme pripremite i za sve ostalo što on podrazumijeva.

Bilo da ste brucoš ili već stariji student, sigurno znate da vaš zadatak nije samo učiti i da morate na štošta misliti. Da biste imali više slobodnog vremena kada dođe period za učenje, riješite se sada dijela tereta.

Primjerice, možete se sada učlaniti u studentski servis ili produžiti članstvo. Sada možete obaviti i učlanjenje u knjižnicu koja će vam svakako zatrebati kada krenu rokovi, a kasnije i predavanja.

Trebat će vam i studentski račun u banci, posebice ako ćete obavljati studentske poslove, pa predlažemo da i to sada riješite; OTP banka omogućuje vam da studentski paket ugovorite online – popunite online zahtjev za ugovaranje paketa OTP Indeks i izaberite usluge koje želite koristiti unutar paketa.

Spremite se odmah i za prve dane u klupama i za povratak u grad u kojem studirate – vrijeme je za shopping, a shopping je zabavniji sada nego kada vam obveze vise nad glavom. Složite popis potrepština koje vam nedostaju. Novi ruksak, bilježnice, sušilo za veš ili posteljina za studentski dom? Bit će vam lakše ako o njima ne budete razmišljali u rujnu. Bilo bi super da si odmah nabavite knjige, skripte i druge materijale koji će vam trebati.