LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razlozi za sreću

5 prednosti soliranja na dočeku Nove godine

Doček nove godine za osobe koje su solo može biti jako stresan. Osim što postoje brojni razlozi koji dokazuju da je biti solo na doček odlična stvar, osoba može izabrati biti sretna i provesti se najbolje te večeri neovisno o tome ima li partnera ili ne.

Doček nove godine za osobe koje su solo može biti jako stresan. Osim što postoje brojni razlozi koji dokazuju da je biti solo na doček odlična stvar, osoba može izabrati biti sretna i provesti se najbolje te večeri neovisno o tome ima li partnera ili ne.

Solo život ponekad može imati i svoje loše strane, posebice tijekom ovog blagdanskog razdoblja kada stalno okolo viđaš parove kako zagrljeni šetaju okićenim gradom. Ono što postaje prava tlaka za tebe upravo je činjenica da se lagano približava kraj 2017. godine, a ti shvaćaš da na dočeku nove 2018. u ponoć ponovno nećeš imati koga poljubiti. Donosimo ti pet razloga zašto bi ustvari trebao biti sretan što si solo upravo na doček nove godine i kako to zapravo ima mnogo svojih prednosti. 

1. Nova godina predstavlja novi početak

Nitko ti ne garantira da nećeš upoznati ljubav svoga života upravo na dočeku. Možda ti upravo ova večer promijeni cjelokupni život. Ključ je u tome da prestaneš razmišljati negativno: tko razmišlja pozitivno, privlači pozitivne događaje. U tvojoj se blizini na dočeku možda pronađe osoba s kojom ćeš sat vremena prije ponoći neobavezno ćaskati o tomu kako te iza nove godine čeka pisanje hrpe seminara i učenje za predstojeće ispite. Ili ćete jednostavno zaplesati te se bolje upoznati, a on ili ona će točno u ponoć prvi put prisloniti svoje usne na tvoje. Doček za koji si mislio da će biti strašan i prepun parova koji se neprestano ljube pretvorit će se u najbolju večer u tvojemu životu. Budi otvoren za sve opcije.

Ukoliko se takav scenarij ipak ne dogodi, ne očajavaj. Pred tobom je cijela iduća godina, a uz nju i još mnogo ostalih predivnih trenutaka i godina u tvojemu životu. Proslava dočeka nove godine samo je tulum koji simbolizira novi početak pa ga tako i prihvati. Otvori vrata novoj godini spreman za nove i lijepe događaje koji te čekaju te spreman za upoznavanje novih ljudi u toj godini, neovisno o tome s kim si trenutno. Možda se u novoj godini baš zbližiš s onim zgodnim frajerom s treće godine ili onom curom koja ti uvijek pošalje pravu skriptu u pravo vrijeme. Neka ti jedini cilj na dočeku bude zabava i kvalitetno provedeno vrijeme. Ljubav će doći sama.

2. Večer za prijatelje

Možeš biti s prijateljima i pritom se odlično zabaviti. Zvuči kao klišej, ali ima u njemu nešto istine. Kada si solo, uopće ne moraš dvojiti i odlučivati s kime bi radije dočekao novu godinu – s partnerom ili prijateljima. Podrazumijeva se da će to biti s prijateljima. Posveti doček upravo osobama koje su ti drage i vašem dugogodišnjem prijateljstvu ne obraćajući pažnju na to jesu li oni poveli svoje partnere na zabavu ili nisu. Možda vas baš ova večer puna emocija zbliži, ojača vaše prijateljstvo te stvori nezaboravnu uspomenu koje ćete se rado prisjećati.

FOTO: Unsplash

3. Bezbroj mogućnosti

Kada si solo, ne ovisiš ni o komu i možeš sam planirati svoje aktivnosti bez da ih ikome prilagođavaš. Nisi dužan opravdavati se, ne moraš se sni s kime dogovarati oko mjesta na kojemu ćete čekati novu godinu te u koliko ćete se sati naći. Ukratko, možeš ići apsolutno gdje god poželiš i raditi što god poželiš posebice u ovakvoj situaciji: poljubiti se s nekime koga si upoznao baš te večeri, zagrliti prijatelja kojeg nisi dugo vidio i s njime se dobro zabaviti, odlaziti s mjesta na mjesto kako bi pregledao gdje se nudi najbolji doček i slično. Same su ponude dočeka u gradovima različite, ali svuda se nudi dobra zabava koja bi tebi ove večeri i trebala biti glavni cilj. Naglasak je na tomu da se u središtu nalaze tvoje želje, potrebe i interesi.

Na kraju krajeva nije loša opcija ni da doček nove godine provedeš potpuno sam. To je način da bolje upoznaš sebe, doneseš neke nove odluke i provedeš vrijeme kvalitetnije nego da si bio s partnerom ili u društvu koje ti ne bi odgovaralo. Naruči dobru hranu, pogledaj novogodišnji film, pročitaj knjigu koja će te inspirirati i jednostavno uživaj u novogodišnjoj večeri. 

4. Imaš priliku posvetiti se samomu sebi

Kao što je prethodno spomenuto, tu je dobra hrana. Dobar film. Dobra knjiga. Dobrih nekoliko sati slobodnoga vremena pred ispite o kojima ove večeri, naravno, ne razmišljaš. Tu su i one dobre stare novogodišnje odluke. Ovoga puta ozbiljno odluči više učiti. Odluči dati sve ispite u roku. Odluči biti sretan. I gledaj na te sve odluke kao na nekakav projekt koji možeš puno lakše obaviti s obzirom na to da nemaš kraj sebe osobu kojoj se moraš prilagođavati ili koja te sputava.

Također, izaberi doček ove nove godine provesti na potpuno drugačiji način. Dok se drugi tradicionalno opijaju ili ljube točno u ponoć, ti izaberi neke stvari za koje znaš da bi te zaista ispunile. Izdvoji ovu večer samo za sebe. Napravi nešto što će tebi samome simbolizirati početak nove godine Mnogi se u ponoć poljube i čestitaju si samo zato što je takva tradicija bez da se pitaju jesu li zapravo sretni u tim trenucima. Odluči biti zaista sretan. Čak možeš ranije i leći bez da dočekaš ponoć. Naspavan i odmoran ujutro možeš započeti s ciljevima koje si sebi postavio. Na samo novogodišnje jutro osjećat ćeš se zadovoljnije jer ćeš znati da si obilježio novi početak na svoj način bez da si se ikome prilagođavao. Odluka da budeš posvećen ponajprije sebi bit će tvoja prva i najbolja novogodišnja odluka koju si mogao donijeti.

FOTO: Pixabay

5. Ne treba ti partner da bi bio sretan

Ova činjenica ne vrijedi samo za dočeke, nego za sve životne situacije. Prije svega trebaš biti sretan i zadovoljan sam sa sobom. Ne trebaš ovisiti ni o komu i svoju sreću stavljati u tuđe ruke. Nema veze što si solo. Pusti to što te društvo vjerojatno tijekom godina uvjerilo da tako ne treba biti, da se u ponoć uvijek s nekim ljubi i da se treba opijati do zore. Poljubac u ponoć i zajednički doček nije mjerilo nečije ljubavi prema tebi. Prvo zavoli sebe i ti sam budi pravi partner. Tek će tada doći prava osoba za tebe. Možda već i u idućoj godini!

I još nešto. U svakome trenutku znaj da se sreća nalazi isključivo u tebi te da ju ti sam moraš pronaći u sebi, a ne u svome partneru ili bilo čemu drugomu što se nalazi u fizičkom svijetu. Shvati da trenutak ulaska u novu godinu nije ništa važniji od bilo kojeg drugog trenutka. 

FOTO: UNSPLASH