LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razbibriga

3 prijedloga za neobične serije poučnog karaktera

Još imate vremena pogledati neku zanimljivu seriju, opustiti se, ali i naučiti nešto što možda dosad niste znali. Evo prijedloga.

Još imate vremena pogledati neku zanimljivu seriju, opustiti se, ali i naučiti nešto što možda dosad niste znali. Evo prijedloga.

Svatko od nas dođe u razdoblje kad nema ideja niti naši prijatelji imaju preporuku koju seriju pogledati, a baš nam se u tom trenutku gleda neka nova. Znamo kako se osjećate pa smo izdvojili 3 zanimljive serije koje su poučne i definitivno vrijedne gledanja.

1. Bill's Brain: Decoding Bill Gates

Trodijelna je ovo dokumentarna serija koja istražuje um i motivaciju Billa Gatesa. Priča o radu, žrtvi, moći i snazi milijardera sigurno će vas zaintrigirati. 2. Abstract: The Art of Design

Riječ je o dokumentarnoj seriji koja otkriva kako dizajneri iz različitih disciplina uzimaju apstraktne koncepte i koriste ih za stvaranje i izgradnju konkretnih predmeta i iskustava. U svakoj epizodi neki dizajner raspravlja o tome koje teorije, dojmovi i filozofije nadahnjuju stvaranje njihovih umjetničkih instalacija, zgrada, kostima i predmeta koje svakodnevno koristimo. Od dizajnera automobila i scena, do arhitekata i ilustratora; kako u nacrtima interpretiraju ono što ih nadahnjuje i postupak kojim njihovi dizajni postaju fizička stvarnost.3. Anne with an E

Adaptacija je djela Lucy Maud Montgomery Anne of Green Gables (Anne od Zelenih zabata). Serija podučava o feminizmu, obitelji, životu, ravnopravnosti spolova, rasizmu i različitostima. 

FOTO: UNSPLASH