LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jeste li znali?

15 hrvatskih javnih osoba s diplomama – Mia Dimšić, Ava Karabatić i mnogi drugi

Javnom ličnosti ne postaje se preko noći, čega su svjesne i naše zvijezde šarenog estradnog neba. Nekoć su mnogi oni bili studenti i birali za sebe budućnost koja se ispostavila sasvim drugačijom od one koju su zamišljali.

Javnom ličnosti ne postaje se preko noći, čega su svjesne i naše zvijezde šarenog estradnog neba. Nekoć su mnogi oni bili studenti i birali za sebe budućnost koja se ispostavila sasvim drugačijom od one koju su zamišljali.

Jeste li se ikada pitali što su studirali naši estradnjaci? Javnom ličnosti ne postaje se preko noći te mnogi nisu mogli pretpostaviti kakva će im to biti sudbina. Što su planirali za sebe prije negoli im se osmjehnula sreća i isplatio trud, donosi vam Studentski.hr.
 

Mia Dimšić

Mia Dimšić svojim se Bezimenim u rapidnom roku popela na glazbene liste. Osim glazbenog uspjeha, može se pohvaliti i diplomom germanistike i anglistike koju je osigurala na Filozofskom fakultetu u Osijeku.
 

Domenica

Vidi se iz a-a-a-a aviona kako je Domenica perspektivna mlada glazbenica, a 2018. godine pohvalila se kako je do magisterija dijeli samo magistarski rad. Domenica je bila studentica glazbene pedagogije na Akademiji glazbene umjetnosti u Splitu.
 

La Lana

Poduzetnica i glazbenica poznatija kao La Lana nakon mature odlučila je upisati novinarstvo, iako joj je velika želja bila studij dizajna interijera što, nažalost, nije ostvarila zbog uspjeha na karijernom putu.
 

Sonja Kovač

Hrvatska influencerica i blogerica Sonja Kovač, poznatija kao XOXO Sonja. Upisala je Pravni fakultet, te se odlučila za studij socijalnog rada na kojem je diplomirala 2012. s temom završnog rada: Alkoholizam i samoubojstvo. Nakon Pravnog fakulteta zaplovila je u glumačke vode te 2015. odlazi u SAD na prestižnu školu glume New York Film Academy.
 

Darko Rundek

Darko Rundek, jedan od velikana hrvatske glazbe, 1982. diplomirao je režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu, te je jedno vrijeme studirao i književnost.
 

Vanna

Najpoznatija pjevačica grupe E.T., Vanna, pohađala je srednju ekonomsku školu u rodnoj Koprivnici, a 1989. odlučila se za studij engleskog i francuskog na Filozofskom u Zagrebu.
 

Andrea Andrassy

Kao dijete, Andrea Andrassy imala je želju postati policajka, glumica, kirurginja i pravnica. No, kad je došlo vrijeme za odluku Andrea je upisala ekonomiju. Magistrirala je 2013. u Zagrebu na smjeru financija.
 

Antonija Blaće

Najdraže televizijsko lice, Antonija Blaće može se pohvaliti diplomom zagrebačkog Grafičkog fakulteta što ju čini diplomiranom inženjerkom grafičke tehnologije. Kasnije u Londonu završava Školu za odnose s javnošću. Studirala je i portugalski, no odustala je nakon dvije godine.
 

Marijana Batinić

Zaštitno lice emisije Ljubav je na selu, Marijana Batinić 2008. godine diplomirala je na Pravnom fakultetu, a 2012. odlučila je proširiti svoje znanje upisavši Callegari školu za dizajn interijera.
 

Ava Karabatić

Jedinstvena Ava Karabatić često se u javnosti hvalila odličnim uspjehom na fakultetu. U Zadru je pohađala Filozofski fakultet na kojem je i diplomirala što ju čini profesoricom talijanskog i latinskog jezika.
 

Yaya - Jadranka Ivaniš

Pjevačica poznatog hrvatskog benda Jinx Yaya nakon srednje škole odlučila se za Grafički fakultet u Zagrebu, no njezina ljubav prema slikanju bila je prevelika. Ta ljubav odvela ju je na Likovnu akademiju na kojoj je diplomirala 2000. Devet godina kasnije odlučila je produbiti svoju kreativnu stranu tako što je upisala talijansku školu mode i dizajna Callegari na kojoj je završila smjer za stilsko uređenje unutarnjih prostora.

Mile Kekin

Sadašnja politička figura i glazbenik Mile Kekin mladost je proveo u Njemačkoj, BiH te Hrvatskoj tako da je imao priliku obrazovanje stjecati na raznim mjestima. Kad je bilo vrijeme za upisati faks, Mile se odlučio za Filozofski u Zagrebu. Diplomirao je engleski i njemački jezik i književnost te je postao i profesor tih jezika.
 

Natali Dizdar

Iako vrlo obrazovana, Natali Dizdar bavi se isključivo svojom najvećom strasti – glazbom. Natali se doselila u Zagreb iz okolice Zadra kako bi studirala te je upisala Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Diplomirala je 2011. godine socijalnu pedagogiju te nastavila svoje obrazovanje studijem Gestalt psihoterapije.
 

Robert Knjaz

Robert Knjaz, proslavljen emisijskim hitovima Koledžicom po svijetu i Mjenjačnica, 2001. diplomirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Nakon emisije Svlačionica dobio je stipendiju za stručno usavršavanje u SAD-u. Želja mu je bila upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, no prvi put kada se okušao u tom izazovu, nije ju uspio upisati. Sreća mu se osmjehnula 19 godina kasnije, točnije 2009. te je uspio upisati filmsku i TV režiju. Godine 2013. postaje magistar filmske i TV režije.
 

Sara Renar

Sara Renar, dobitnica nagrade Porin, po struci je ni manje ni više nego arhitektica. Diplomirala je 2012. te je radila u struci, no ljubav prema glazbi bila je jača.

FOTO: PIXABAY