LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pronađite inspiraciju za ljeto

10 filmova za početak ljetnih praznika

Filmovi nam pomažu da maštamo, sanjamo, pokrenemo se i nešto učinimo. Donosimo vam popis 10 filmova koji će vam uljepšati završetak rokova i početak ljeta. Pitanje je hoće li biti dovoljno inspirativni da se ovoga ljeta upustite u avanturu života.

Filmovi nam pomažu da maštamo, sanjamo, pokrenemo se i nešto učinimo. Donosimo vam popis 10 filmova koji će vam uljepšati završetak rokova i početak ljeta. Pitanje je hoće li biti dovoljno inspirativni da se ovoga ljeta upustite u avanturu života.

Završila je školska godina, a akademska se lagano bliži kraju. Svjedodžbe su podijeljene, indeksi popunjeni i počinje dugo, toplo ljeto. Svima je poznat taj pozitivni osjećaj kada znaš da si napokon završio, da je cijelo ljeto pred tobom te da se možeš posvetiti svemu što voliš. Idući dan ne moraš u školu, na fakultet ili na bilo koje mjesto koje odiše obvezama i onda spavaš do podne, pojedeš, odmoriš, odeš van, spavaš do podne, pojedeš, odmoriš, odeš van, spavaš do podne,… uglavnom, na repeat!

Baš takav će vam osjećaj priuštiti ovaj popis filmova; vratit ćete se u prošlost i postati djetinjastiji, osjećati se kao da ste ponovno peti razred osnovne škole. Možda će vam se filmovi učiniti baš djetinjastima ili baš, baš starima, ali u tome i jest poanta. Uživajte i osjetite ljeto u zraku.

The Sisterhood Of The Travelling Pants

Tibby, Bridget, Carmen i Lena četiri su prijateljice. Jedna od druge se razlikuju u potpunosti, ali ih veže neraskidivo prijateljstvo koje izdrži i njihovu ljetnu razdvojenost. Hlače su samo dodatak koji simbolizira njihovo zajedništvo. U slučaju da se navučete, pogledajte i nastavak: The Sisterhood Of The Travelling Pants 2.

Dazed and confused

Zadnji dan srednje škole 1976. godine u malom gradiću u Texasu. Kažu da je to jedan od najboljih filmova koji opisuju mladenačku razuzdanost i odrastanje. Vjerujemo da ih ima još, no pogledajte ovaj za početak. Bonus su mladi Ben Affleck, Milla Jovovich i Matthew McConaughey koji glume u ovom filmu.

Grease

O ovom filmu ni ne trebamo pisati. Tko nije gledao – mora, a tko je gledao, zna zašto treba ponovno gledati – Tell me about it, stud.

Hook

Film koji je obilježio mnoga djetinjstva i mladosti. Izvrsna je gluma Robina Williamsa, Dustina Hoffmana i Julije Roberts (u mini pakiranju) učinila ovaj film jednim od boljih. A ako vam ni to nije dosta, svi smo htjeli biti Rufio!

Easy A

Mnogima jedan od omiljenih filmova u kojima glumi Emma Stone. Komedija koja nas podsjeti da se sve može u kratkom roku promijeniti na bolje, ali i na gore.

Mean Girls

Prošlo je već 12 godina od prvog prikazivanja i još je uvijek popularan. Neki čak idu toliko daleko da ga nazivaju jednim od najboljih filmova tog tipa u tom desetljeću. Mogli bismo reći da je bezvremenski, barem zasada. Kako to inače biva, i ovaj je film dobio svoj nastavak: Mean girls 2.

Jaws

Nema ničeg ljepšeg od gledanja Ralja ili nekog od mnogobrojnih nastavka prije odlaska na more. Osim što ćete biti pripremljeni na dolazak enormno velikog i plastičnog flafastog morskog psa, također ćete uživati i nasmijati se predivnoj starinskoj kvaliteti ovog filma. 

Dirty Dancing

Vjerojatno ste živjeli pod kamenom ako niste gledali ovaj klasik. A ako vam je već dojadila ova priča (iako mislimo da se to ne može dogoditi), postoji i lošiji, ali latinastiji nastavak ovog filma: Dirty dancing 2 - Havana nights.

Footloose

Još jedan plesni, ali odličan film. Tko ga nije pogledao – ne zna što je propustio, a tko jest, može pogledati moderni remake i reći nam što misli o njemu.

Remeber the Titans

Na kraju, izvrstan film s Denzelom Washingtonom snimljen po istinitoj priči. Nije nikome naodmet malo ozbiljnosti i realnosti pomiješanih sa smiješnim situacijama.

 

FOTO: STUDENTSKI.HR