LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spot za pjesmu „King on the Road”

VIDEO: Virtualni prvijenac mlade zagrebačke kantautorice Miriam

Pogledajte videospot za pjesmu „King on the Road” kantautorice Miriam i provjerite kako je izgledao njezin skok u glazbene vode.

Pogledajte videospot za pjesmu „King on the Road” kantautorice Miriam i provjerite kako je izgledao njezin skok u glazbene vode.

Izašao je prvi spot mlade zagrebačke kantautorice Miriam za pjesmu King on the Road. Njen skok u glazbene vode bio je više nalik daska skoku nego skoku na glavu, no nije joj dugo trebalo da se nađe u svemu tome. Glazbom se počela baviti krajem srednje, nakon čega su ubrzo uslijedile svirke u Saxu, Retru, Kavi Tavi, londonskim pubovima i na ponekim festivalima. Prošlo je pet godina od kraja srednje škole i neki se vjerojatno pitaju, zašto joj je toliko trebalo? Miram nam je odgovorila na to pitanje, a uz to je i nadodala nešto o svom glazbenom pojačanju.

– Trebale su se neke stvari posložiti i određeni ljudi pojaviti da konačno krenem i upustim se u snimanje materijala. Krajem prošle godine udružujem se s Nevenom Radanovićem – bubnjarem s dosta stilski različitih utakmica u nogama, od punka i rocka, klasičnog orkestra i metala do reggaea. Čini se da jedino nije svirao indie/folk/rock kombinaciju u kojoj je sada sa mnom. –

S Nevenom i Miriam na spotu je surađivao i Ljudevit Ivić, frontmen grupe Seed Holden, koji je snimio i producirao pjesmu. Mjesto za snimanje nije bio pompozan i opremljen studio, već bi se snimalo u njihovim sobama. Odabir sobe ovisio je, dakako, o raspoloživoj tišini. U cijelu priču ubacio se i Nevenov brat Danijel Radanović, inače kontrabasist Češke filharmonije, koji je zaslužan za bas dionicu.

– To je bilo posebno zanimljivo. Aranžman smo s njime radili preko Skypea, on se snimio u dva kanala i to nam poslao. Tako se studio proširio na relaciju Sigečica – Maksimir – Prag. –

Budžet za spot bio je minimalan, gotovo nikakav. Međutim, čak i da se našao neki bogati šeik na raspolaganju, spot bi ispao baš ovakav kakav je. Nekvalitetno kvalitetan. Odlučila je sve napraviti sama uz vrijednu asistenciju prijatelja.

– Prijatelje smo drogirali i nagovorili da glume, bacili se na glavu pa što bude. –

Jedan od njenih suradnika bio je i KSET-ovac Krešimir Guć, koji joj je bio desna ruka u režiranju te mastermind montaže. Za mastering je bio zadužen Toni Tkalec, frontmen grupe Jam Ritual.

S obzirom na to da Miriam svira i piše tekstove godinama, materijala ima dosta, tako da se uskoro može očekivati i nova roba, možda i u obliku EP-a. Iduća svirka Miriam očekuje se na Danima Rudarske greblice ove subote, a novi spot možete pogledati u videu:

FOTO: FACEBOOK/MIRIAM