LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Djelovanje sastava Veritas aeterna

VIDEO: Studenti obradili „Dubine” u znak potpore kolegici čija je obitelj proživjela borbu za život

Nedjelje koje animiraju u studentskoj kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu članovi zbora Veritas aeterna zamijenili su online druženjima koja su odlučili iskoristiti kvalitetno.

Nedjelje koje animiraju u studentskoj kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu članovi zbora Veritas aeterna zamijenili su online druženjima koja su odlučili iskoristiti kvalitetno.

U vrijeme izolacije studenti i mladi iz vokalno-instrumentalnog sastava Veritas aeterna koji djeluje pri Uredu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije snimili su na sebi svojstven i specifičan način novi videospot s obradom pjesme Dubine (Oceans by Hillsong).

– Iako je studentski život potpuno stao, već odavno se provode online predavanja te studenti fizički ne odlaze na svoje fakultete, ova skupina mladih glazbenika i aktivista koja animira svete Mise u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman u kapelici bl. Ivana Merza ne odmara te je snimila skladbu Dubine, upravo u danima devetnice bl. Ivanu Merzu. – poručuju iz Ureda za pastoral mladih.

Naime, nedjelje koje animiraju u studentskoj kapelici bl. Ivana Merza na Kampusu zamijenili su online druženjima koja su odlučili iskoristiti kvalitetno.

– S velikim motivom dolaze na ideju obrade pjesme Dubine. Upravo ovim toplim tonovima pružaju potporu članici zbora čija je obitelj posljednjih tjedana proživjela borbu za život, a ova pjesma Dubine ujedno joj je najdraža pjesma. Samim time molitve koje su bile upućene njenoj obitelji u potpunosti su pretočili u novu obradu. – dodaju.

Voditelj zbora Antonio Grkeš osvrnuo se na članove koji su se potrudili podijeliti pjesmu koja je, prema njegovim riječima, plod velike ljubavi:

– Sve učinjeno ima veliki motiv i razlog zašto je baš ova pjesma obrađena, a to je podrška našoj članici čija je obitelj posljednjih tjedana proživjela borbu za život jednog od članova obitelji. Pjesma Dubine jedna je od njenih najdražih pjesama i htjeli smo je iznenaditi i razveseliti ju u teškim trenutcima.

Skladbu Matta Crockera, Joela Houstona i Salomona Ligthelma prevela je Romana Bilaver, dok je za obradu i vokalni aranžman zaslužan voditelj VIS-a Veritas aeterna Antonio Grkeš. Aranžman nove i drugačije obrade studentskog zbora realizirao je Hrvoje Domazet, dok je produkciju videospota osmislio Andrija Jurčević.

FOTO: URED ZA PASTORAL MLADIH SMN