LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podcast „U Zoni”

VIDEO: Nikola Vugdelija o glazbenim projektima, radu u domu, životu u Kaštelima i studiju u Sarajevu

– Sve što radimo i sve čemu stremimo ne ovisi o nikakvim vanjskim faktorima, nego ovisi o nama samima. – jedan je od zaključaka Nikole Vugdelije.

– Sve što radimo i sve čemu stremimo ne ovisi o nikakvim vanjskim faktorima, nego ovisi o nama samima. – jedan je od zaključaka Nikole Vugdelije.

Novi, sedamnaesti gost podcasta U Zoni bio je Nikola Vugdelija, glazbenik i odgojitelj. Josip Škiljo najavio ga je kao Kaštelanina, sociologa, repera, putnika i odgojitelja. Povod njegove prve pjesme bila je diskriminacija korisnika doma za odgoj, a uskoro je opjevao i svoju mladost provedenu u autobusu na legendarnoj liniji broj 37. Osim o glazbenim projektima, pričao je o radu u domu, životu u Kaštelima i studiranju u Sarajevu.

Razgovor su započeli lekcijom o Kaštelima, a slušajući anegdote iz legendarne trisedme, koju Vugdelija uspoređuje s današnjim društvenim mrežama, Škiljo se prisjetio i svojih mladenačkih nestašluka. Gost je u razgovoru otkrio što mu je najteže u radu s djecom u domu, ali i što je lijepo u tom poslu. Objasnio je i kako je glazbene projekte pokrenula situacija kada je jedna splitska srednja škola odbila upisati učenika samo zato jer je korisnik doma za odgoj. Reakcija je prerasla u projekt koji je uključio nekoliko splitskih umjetnika, a ključnu ulogu odigrao je i Saša Antić.
– Sve što radimo i sve čemu stremimo ne ovisi o nikakvim vanjskim faktorima, nego ovisi o nama samima. – jedan je od Nikolinih zaključaka u promišljanjima na kraju razgovora.
Ova pozitivna, zabavna, edukativna i inspirativna priča dostupna je na YouTube kanalu podcasta U Zoni. Video prenosimo u nastavku.

FOTO: INFO ZONA