LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Evo kako najjednostavnije preživjeti pandemiju

Uz sve mjere nemojte da vas ograničava i nedovoljan broj gigabajta

Ove su nam se godine životi drastično promijenili. Preživjet ćete činjenicu da su predavanja online, ali puno je teže prihvatiti da ne možete izići, proveseliti s društvom, otići u miru u kino. Ali, proći će i to, a dotad iskorištavajte blagodati moderne tehnologije.

Ove su nam se godine životi drastično promijenili. Preživjet ćete činjenicu da su predavanja online, ali puno je teže prihvatiti da ne možete izići, proveseliti s društvom, otići u miru u kino. Ali, proći će i to, a dotad iskorištavajte blagodati moderne tehnologije.

Zamislite da se korona pojavila prije 20-ak godina i da ste vi tada bili student. Kretanje je prema preporukama ograničeno (#buditeodgovorni), virtualna nastava nije opcija. A nema Netflixa, nema Deezera ni Spotifya, nema Facebooka ni Tik-Toka, Instagrama, Whats Appa. Život se svodi na igranje zmijice na Nokiji 3310. 

Još ste prošle godine smišljali izgovore kako da opravdate izostanak s ranojutarnjih predavanja, a danas vam ta ista predavanja uživo fale? Fali vam odlazak na faks, pisanje seminara u knjižnici, čak i čekanje u redu ispred referade, a pogotovo fale društvo, zezancija, kave prije i poslije predavanja. Lani ste partijali do jutra po studentskim domovima i okolnim kafićima, a danas vas se skupi tek nekolicina i nemate gdje izaći poslije ponoći? Prošlu ste jesen skakali na koncertima najdražih izvođača, a do daljnjeg ih možete slušati i gledati samo virtualno. Iščekivali ste dolaske najnovijih filmova u kina, danas čilate uz Netflix. Prijatelje i ekipu u zadnje vrijeme češće viđate preko videopoziva nego uživo. Kolege s faksa i profesore također. Čak vas i roditelji slučajno zovu preko videopoziva. Teška vremena reklo bi se. Ali gledajte to s pozitivne strane!

Tehnologija vam omogućava da u novim normalnim vremenima ipak ostanete povezani i bliski s dragi ljudima, da završite taj faks prije 30-e, da odmorite glavu od svih informacija kojima ste svakodnevno bombardirani uz najnovije serije i filmove. Jedini zez može nastati ako nemate dovoljno giga prometa.

Čak ni tada nema mjesta za paniku jer uskače bonbon sa svojom novom ponudom SIMer. Svim studentima nudi odabir paketa mobilnog interneta od 15 do 120 GB po super cijenama uz koje ne morate brinuti hoćete li uhvatiti Wi-Fi, hoće li riknuti internet u domu ili stanu, hoće  li vam se zamrznuti veza baš dok držite važnu prezentaciju. SIMer je stvoren baš za studente kako bi vam olakšao ova teška vremena. Dakle, da biste iskoristiti pogodnosti koje donosi, morate potvrditi studentski status i naručiti svoju Internet SIM karticu. Naravno, kao što to uvijek biva kad je u pitanju bonbon, sve to možete učiniti online i za par sekundi. Kreni odmah!