LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najbolji glazbeni festivali

Upoznaj i posjeti najpopularnije glazbene festivale u Hrvatskoj

U nedostatku ideja što zabavno raditi ovoga ljeta, donosimo ti sažetak svih najpopularnijih glazbenih festivala koji će se odvijati ovoga ljeta na našoj obali, ali i u srcu Zagreba.

U nedostatku ideja što zabavno raditi ovoga ljeta, donosimo ti sažetak svih najpopularnijih glazbenih festivala koji će se odvijati ovoga ljeta na našoj obali, ali i u srcu Zagreba.

Ovog ljeta pala je odluka da nećeš ići s ekipom na more ili ste jednostavno uspjeli uloviti neki kraći termin i polako ti se budi zabrinutost što ćeš raditi cijelo ljeto kako ne bi bilo dosadno kao svako do sada? Imaš studentski posao koji će ti donijeti super zaradu preko ljeta, ili si pak na sezoni i u nedostatku slobodnog vremena žudiš za tračkom zabave, pa makar na dan-dva? Upravo su glazbeni festivali najuzbudljiviji događaji koji se organiziraju tijekom ljetne sezone i idealno su rješenje. Osim što ćeš cijeli dan uživati u dobroj glazbi, doživjet ćeš atmosferu koju ćeš pamtiti cijeli život. Organizirani su s jednim ciljem – da na jednom mjestu što većem broju ljubitelja glazbe omoguće nezaboravno iskustvo. Osim dobre muzike i društva na raspolaganju ti je i klopa i cuga, a na nekim festivalima imaš priliku boraviti i u cjelodnevnom kampu. Upravo ti takve donosimo!

Seasplash Festival

Za sve ljubitelje bassa, reggaea, druma & bassa, kao i raznovrsne elektroničke glazbe, Seasplash Festival upravo je ono što traže. Festival dovodi najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena sa svih strana svijeta, a poznat je i kao najdugovječniji hrvatski festival prepun tople i opuštene atmosfere. Odvijat će se na lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule između 19. i 22. srpnja na velikom broju pozornica. Osim dnevnog glazbenog i umjetničkog programa na plaži, između ostalog, možete uživati i u besplatnom kampiranju, kulturnom i sportskom programu, radionicama, bazaru i chill out zoni. Najpovoljnija ulaznica koju ćete moći nabaviti košta 299 kuna, dok ona najskuplja iznosi više od šest stotina kuna.

Dimensions Festival

Dimensions i ove godine u Pulu dovodi najznačajnije svjetske predstavnike housea, techna, disca, soula, jazza i funka. Već šestu godinu zaredom održava se na istom mjestu s ciljem širenja ljubavi prema ovim vrstama glazbe. Festival će biti smješten na tvrđavi iz 19. stoljeća s pogledom na Brijune i pulski zaljev. Održat će se na čak 11 dnevnih i noćnih pozornica, uključujući preko 30 organiziranih zabava na brodovima te kamp odmah uz plažu. Dimensions Festival uz kvalitetan glazbeni program nudi i nezaboravno festivalsko iskustvo, no upravo zato za karte treba izdvojiti pozamašnu cifru, koja se kreće od četiri do iznad šest stotina kuna.  

Outlook Festival

Outlook Festival ove će se godine održavati od 5. do 9. rujna također na tvrđavi Punta Christo pored Pule, kao što se održavao i deset godina unazad. Poznat je po tome što okuplja ljubitelje bass glazbe i upoznaje ih s vodećim imenima tog žanra diljem svijeta. Tako 11. Outlook Festival najavljuje imena kao što su J Hus, Stefflon Don, Kojey Radical, Mist, Madam X, Children of Zeus, AJ Tracey, David Rodigan, Channel One, Bonobo, Andy C, Noisia i Digital Mystikz. Cijene karata ovise o željenoj poziciji, no kao i za Dimensions Festival, kreću se oko pet stotina kuna.

Slurp! Festival

Slurp! Festival održava se od lipnja pa do kraja sezone u rujnu, dakle kroz četiri pojedinačna događanja tijekom cijele ljetne sezone. Ove su godine termini festivala 17. lipnja, 15. srpnja, 12. kolovoza i 23. rujna. Ako ti se sviđa elektronička glazba i ovakva vrsta festivala s većim vremenskim razmakom, nije loše naglasiti da se tijekom godine održavaju i druga Slurp! događanja, kao što je Slurp! Halloween u tunelima Zerostrasse u Puli. Karte, u odnosu na druge festivale, nisu toliko skupe s obzirom na to da za pristojnu poziciju trebate izdvojiti oko 300 kuna za sva četiri mjeseca.

Sea Star Festival

Sea Star Festival ove se godine vraća u Umag u periodu od 24. do 27. svibnja. Festival će svoj vrhunac održati u laguni umaškog kompleksa Stella Maris u petak i subotu, 25. i 26. svibnja, dok će četvrtak, 24. svibnja, biti dan zagrijavanja, a nedjelja, 27. svibnja, after party. Osim poznatih stranih izvođača kao što su Dmitri Vegas i Like Mike, na festivalu će koncert održati i domaći izvođači kao što su Edo Maajka, Detour, Dječaci i ostali. Cjelokupan broj izvođača vrti se oko sedamdeset. Isto tako, na festivalu će biti podignuto čak 7 pozornica, tik uz modro more koje će svakako zagrijavati ionako vruću atmosferu. Budući da su prethodni festivali uistinu podosta skupi, ovaj je dobra prilika za svaki džep. Cijene karata kreću se od sto do svega dvjestotinjak kuna.

Festivali na Zrću

Zrće, već dobro poznato kao mjesto gdje zabava nikad ne staje, a partyji se vrte jedan za drugim, ove godine, kao i svake do sada, ima pregršt velikih, zanimljivih i zabavnih festivala. Sezona na Zrću kao i uvijek počinje ranije od bilo koje druge lokacije u Hrvatskoj, stoga ako voliš partijati, toplo ti preporučamo da posjetiš ovu lokaciju. Prvi festival održat će se već krajem svibnja, a sezona traje do početka rujna. Big Beach Spring Break 2018 održava se 31. svibnja i time otvara sezonu. Nadalje, održavat će se velik broj poznatih festivala kao što su Sonus Festival, Hideout Festival, Fresh Island Festival, ali i mnogi drugi, sa završnim Summer Peak Festivalom. Cijene ulaznica variraju ovisno o popularnosti festivala, no ako se odlučite posjetiti bilo koji, računajte da nećete proći ispod dvije stotine kuna za jednu noć festivala.

INmusic festival

No, maknimo se malo od naše prekrasne obale s obzirom na to da se u srcu Zagreba već više od deset godina zaredom održava vrlo poznati i popularni INmusic festival. Ovo je odlična opcija za sve one koji rade studentski posao u Zagrebu i nemaju prevelike mogućnosti za odlazak na more na par dana ili im je to jednostavno preskupo. Između ostalog poznat je po tome što je najveći open-air festival u Hrvatskoj, a održava se od 2006. godine uvijek na istoj lokaciji, Jarunu, osim 2007. kada se održao na Šalati. Uglavnom se održava do tri dana, a također nudi opciju noćenja i odmaranja u kampu koji je u organizaciji s festivalom. Za razliku od većine navedenih festivala koji se održavaju uglavnom u srcu ljetne sezone, INmusic festival održat će se od 25. do 27. lipnja. Zanimljivo je što je na INmusic festivalu u suradnji s OTP bankom omogućena opcija plaćanja hrane i pića beskontaktnim karticama, zbog čega nećeš morati čekati pola sata u gužvi da si kupiš jedan hamburger. Isto tako, cijena karata je pristupačna, ali do sada je ostalo još svega 1% ulaznica u prodaji. Upravo se i za to pobrinula OTP banka koja ti je omogućila da osvojiš ulaznicu za INmusic festival na vrlo jednostavan i zabavan način. Jedino što trebaš jest izvršavati zadatke i odgovarati na pitanja u aplikaciji OTPetica, te na kraju sakupljene bodove možeš zamijeniti za kartu INmusic festivala. Osim karte za festival OTPetica pruža ti i brojne druge pogodnosti, a koliko ti bodova može donijeti koji izazov, provjeri u popisu izazova i pripadajućih bodova u aplikaciji OTPetica.

FOTO: PEXELS