Priča talentiranih mladih Zadrana

A.K.A Crescendo sa Sveučilišta u Zadru dobio poziv za Carnegie Hall, ali nema dovoljno sredstava

Glazba, note

A capella skupina Sveučilišta u Zadru A.K.A Crescendo dobila je pozivnicu za sudjelovanje na događanju koje okuplja ponajbolje svjetske a capella grupe. Trenutno je u potrazi za sponzorima kako bi prikupila pedesetak tisuća kuna koliko joj nedostaje.

Grad Zadar hrvatskoj je glazbi i kulturi općenito podario mnogo nevjerojatnih talenata. Svoje mjesto na tom popisu svakako zaslužuje i a capella skupina Sveučilišta u Zadru A.K.A Crescendo pod vodstvom Matee Biloglav. Ako ste prilikom spominjanja a capella pjevanja pomislili na klasičan zbor ili klapu, očekuje vas veliko iznenađenje jer ovaj sastav izvodi tzv. suvremeno a capella pjevanje čiju osnovu čine basovska dionica, ritam, beatbox i solisti.

Kvaliteta ovih mladih djevojaka i momaka prepoznata je i izvan granica naše domovine, pa su tako dobili poziv za sudjelovanje na događanju pod nazivom Total Vocal koje će se održati 24. ožujka 2019. u legendarnoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku. Dobar dio troškova puta, smještaja i viza za 12 članova grupe uspjeli su namaknuti iz vlastite blagajne, no preostaje im prikupiti još pedesetak tisuća kuna, piše Jutarnji.hr. Kako bi prikupili novac koji im nedostaje, nadaju se privući pažnju sponzora, a upravo u tu svrhu snimili su i novi duhoviti video.

Pažnju šire javnosti A.K.A Crescendo privukao je prije šest godina obradom hita grupe Silente Terca na tišinu, a prije dvije godine svojim nastupom u TV-šou Supertalent oduševio je i Martinu Tomčić koja mu je dodijelila zlatni gumb. U svibnju 2018. godine grupa je na svojem YouTube-kanalu objavila video u kojem u svojoj interpretaciji izvodi sve pjesme koje su predstavljale Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije. Video je vrlo brzo postao iznimno popularan i trenutno ima gotovo 36 000 pregleda.

Komentari na članak

Vezani članci

Parti

Dugo, toplo i rasplesano ljeto

VIDEO: 10 domaćih ljetnih hitova za pamćenje

Opustite se, zaplešite i dobro zabavite uz naš izbor domaćih ljetnih hitova koji su nekada vladali jadranskom obalom.

The day the music died

Na današnji dan

„Dan kada je umrla glazba”

Na današnji dan 1959. godine dogodio se „dan kada je umrla glazba”. U avionskoj nesreći život su izgubila trojica glazbenika, legende rock'n'rolla – Buddy Holly (22), Ritchie Valens (17) i J.P. „The Big Bopper”. Richardson (28).

Vatra 2

Najbolji sastav u 2015. godini

Velik uspjeh Vatre

Zahvaljujući najvećem broju emitiranja u radijskom i televizijskom eteru, u emisiji TOP.HR Vatra je zasluženo proglašena najboljim sastavom godine.

Ema Ruth Rundle

Koncert u Močvari

Nastavak krativnog puta u Hrvatsku dovodi Emmu Ruth Rundle

Nakon izvrsnog izdanja "Marked for Death" Ema Ruth Rundle surađuje s Jayem Jayleom na EP-u "The Time Between Us" koji će premijerno predstaviti na koncertu u zagrebačkom klubu Močvara.

them moose rush

#12 INmusic

Them Moose Rush stižu na Hidden Stage INmusica

Jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih bendova i velika europska glazbena nada, Them Moose Rush, zasvirat će na Hidden Stageu dvanaestog izdanja INmusic festivala.