Priča talentiranih mladih Zadrana

A.K.A Crescendo sa Sveučilišta u Zadru dobio poziv za Carnegie Hall, ali nema dovoljno sredstava

Glazba, note

A capella skupina Sveučilišta u Zadru A.K.A Crescendo dobila je pozivnicu za sudjelovanje na događanju koje okuplja ponajbolje svjetske a capella grupe. Trenutno je u potrazi za sponzorima kako bi prikupila pedesetak tisuća kuna koliko joj nedostaje.

Grad Zadar hrvatskoj je glazbi i kulturi općenito podario mnogo nevjerojatnih talenata. Svoje mjesto na tom popisu svakako zaslužuje i a capella skupina Sveučilišta u Zadru A.K.A Crescendo pod vodstvom Matee Biloglav. Ako ste prilikom spominjanja a capella pjevanja pomislili na klasičan zbor ili klapu, očekuje vas veliko iznenađenje jer ovaj sastav izvodi tzv. suvremeno a capella pjevanje čiju osnovu čine basovska dionica, ritam, beatbox i solisti.

Kvaliteta ovih mladih djevojaka i momaka prepoznata je i izvan granica naše domovine, pa su tako dobili poziv za sudjelovanje na događanju pod nazivom Total Vocal koje će se održati 24. ožujka 2019. u legendarnoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku. Dobar dio troškova puta, smještaja i viza za 12 članova grupe uspjeli su namaknuti iz vlastite blagajne, no preostaje im prikupiti još pedesetak tisuća kuna, piše Jutarnji.hr. Kako bi prikupili novac koji im nedostaje, nadaju se privući pažnju sponzora, a upravo u tu svrhu snimili su i novi duhoviti video.

Pažnju šire javnosti A.K.A Crescendo privukao je prije šest godina obradom hita grupe Silente Terca na tišinu, a prije dvije godine svojim nastupom u TV-šou Supertalent oduševio je i Martinu Tomčić koja mu je dodijelila zlatni gumb. U svibnju 2018. godine grupa je na svojem YouTube-kanalu objavila video u kojem u svojoj interpretaciji izvodi sve pjesme koje su predstavljale Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije. Video je vrlo brzo postao iznimno popularan i trenutno ima gotovo 36 000 pregleda.

Komentari na članak

Vezani članci

Božićni ukras

Na današnji dan

Sob crvenog nosa pokorio glazbene ljestvice te osvojio srca mladih i starih

Na današnji je dan 1947. godine uglazbljena pjesma „Rudolph the Red-Nosed Reindeer“ koja je zauzela prva mjesta američkih glazbenih ljestvica i postala jednim od sinonima božićnog razdoblja.

The Ramones

„The Ramones tribute”

Subkulturni centar u Hatzovoj otkriva još jedan spomenik, ovaj put Ramonesima

Skulptura jednoj od najvećih grupa u povijesti, newyorškoj punk-rock četvorki The Ramones, bit će svečano otkrivena u petak 26. rujna u 20 sati u dvorištu zagrebačkog Subkulturnog centra u Ulici Pavla Hatza.

Balašević

Lijepa vijest na dan zaljubljenih

Počinje prodaja karata za Balaševića u Lisinskom

Na Dan zaljubljenih donosimo lijepu vijest za sve zaljubljene u Balaševića – konačno počinje prodaja karata za nastupe u Lisinskom.

AKUD Osijek, zborska sekcija
IZVOR: https://www.facebook.com/969092303151360/photos/rpp.969092303151360/1371631316230788/?type=3&theater

Koncert u Osijeku

Osječki Akademski zbor Strossmayer održava svečani koncert na Pravnom fakultetu

Svečani koncert naziva See how they shine održat će se na Pravnom fakultetu u Osijeku 8. svibnja s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Sziget baloni

Sziget festival

IZVJEŠTAJ: Treći dan Szigeta najposjećeniji do sada

Pročitajte kako zvuče Macklemore and Ryan Lewis, zašto je Sziget podcijenio Stromaea i kako se Lily Allen poboljšala.