Priča talentiranih mladih Zadrana

A.K.A Crescendo sa Sveučilišta u Zadru dobio poziv za Carnegie Hall, ali nema dovoljno sredstava

Glazba, note

A capella skupina Sveučilišta u Zadru A.K.A Crescendo dobila je pozivnicu za sudjelovanje na događanju koje okuplja ponajbolje svjetske a capella grupe. Trenutno je u potrazi za sponzorima kako bi prikupila pedesetak tisuća kuna koliko joj nedostaje.

Grad Zadar hrvatskoj je glazbi i kulturi općenito podario mnogo nevjerojatnih talenata. Svoje mjesto na tom popisu svakako zaslužuje i a capella skupina Sveučilišta u Zadru A.K.A Crescendo pod vodstvom Matee Biloglav. Ako ste prilikom spominjanja a capella pjevanja pomislili na klasičan zbor ili klapu, očekuje vas veliko iznenađenje jer ovaj sastav izvodi tzv. suvremeno a capella pjevanje čiju osnovu čine basovska dionica, ritam, beatbox i solisti.

Kvaliteta ovih mladih djevojaka i momaka prepoznata je i izvan granica naše domovine, pa su tako dobili poziv za sudjelovanje na događanju pod nazivom Total Vocal koje će se održati 24. ožujka 2019. u legendarnoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku. Dobar dio troškova puta, smještaja i viza za 12 članova grupe uspjeli su namaknuti iz vlastite blagajne, no preostaje im prikupiti još pedesetak tisuća kuna, piše Jutarnji.hr. Kako bi prikupili novac koji im nedostaje, nadaju se privući pažnju sponzora, a upravo u tu svrhu snimili su i novi duhoviti video.

Pažnju šire javnosti A.K.A Crescendo privukao je prije šest godina obradom hita grupe Silente Terca na tišinu, a prije dvije godine svojim nastupom u TV-šou Supertalent oduševio je i Martinu Tomčić koja mu je dodijelila zlatni gumb. U svibnju 2018. godine grupa je na svojem YouTube-kanalu objavila video u kojem u svojoj interpretaciji izvodi sve pjesme koje su predstavljale Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije. Video je vrlo brzo postao iznimno popularan i trenutno ima gotovo 36 000 pregleda.

Komentari na članak

Vezani članci

Laka kset 2016

40. rođendan KSET-a

Laka i Lela se vraćaju u KSET

Zadnji put kad se Laka susreo sa zagrebačkom publikom bilo je jasno da su si međusobno nedostajali. Fanovi ponovno mogu 20. svibnja iskusiti njihovu neponovljivu energiju, dobar smisao za humor te prepoznatljiv plesni zvuk popraćen živopisnim scenskim nastupom.

Lennon & McCartney

Na današnji dan

Najznačajnije upoznavanje u glazbenoj povijesti

Na današnji je dan zabilježen prvi susret dviju legendi. John Lennon i Paul McCartney davne 1957. godine prvi su se put rukovali.

Sveučilište u Zadru

Promocija časopisa

Studenti psihologije predstavljaju novi broj „Psihoteke”

Zadarski studenti psihologije predstavljaju drugi broj časopisa koji obuhvaća različite teme vezane uz ljudsko ponašanje.

Taste and travel - festival

Održan prvi Taste and Travel

Festival dobre hrane i turizma okupio mnoge Zadrane na tri sajma!

Na zadarskom forumu održao se sajam Proizvodi hrvatskog sela, koji je okupio više od dvadeset izlagača iz cijele Hrvatske. Zadrani i ostali posjetitelji sajma imali su tako priliku isprobati čitav niz delicija, piva i uživati u dobroj glazbi.

Dodjela nagrade Grisogono

Dodjela nagrada 'Federik Grisogono' najzaslužnijim geografima u Zadru

Dodijeljene nagrade 'Grisogono' za promicanje geografije

'Federik Grisogono' nagrada je koju svake godine dodjeljuje Hrvatsko geografsko društvo – Zadar najistaknutijim studentima, profesorima i znanstvenicima geografije.