Priča talentiranih mladih Zadrana

A.K.A Crescendo sa Sveučilišta u Zadru dobio poziv za Carnegie Hall, ali nema dovoljno sredstava

Glazba, note

A capella skupina Sveučilišta u Zadru A.K.A Crescendo dobila je pozivnicu za sudjelovanje na događanju koje okuplja ponajbolje svjetske a capella grupe. Trenutno je u potrazi za sponzorima kako bi prikupila pedesetak tisuća kuna koliko joj nedostaje.

Grad Zadar hrvatskoj je glazbi i kulturi općenito podario mnogo nevjerojatnih talenata. Svoje mjesto na tom popisu svakako zaslužuje i a capella skupina Sveučilišta u Zadru A.K.A Crescendo pod vodstvom Matee Biloglav. Ako ste prilikom spominjanja a capella pjevanja pomislili na klasičan zbor ili klapu, očekuje vas veliko iznenađenje jer ovaj sastav izvodi tzv. suvremeno a capella pjevanje čiju osnovu čine basovska dionica, ritam, beatbox i solisti.

Kvaliteta ovih mladih djevojaka i momaka prepoznata je i izvan granica naše domovine, pa su tako dobili poziv za sudjelovanje na događanju pod nazivom Total Vocal koje će se održati 24. ožujka 2019. u legendarnoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku. Dobar dio troškova puta, smještaja i viza za 12 članova grupe uspjeli su namaknuti iz vlastite blagajne, no preostaje im prikupiti još pedesetak tisuća kuna, piše Jutarnji.hr. Kako bi prikupili novac koji im nedostaje, nadaju se privući pažnju sponzora, a upravo u tu svrhu snimili su i novi duhoviti video.

Pažnju šire javnosti A.K.A Crescendo privukao je prije šest godina obradom hita grupe Silente Terca na tišinu, a prije dvije godine svojim nastupom u TV-šou Supertalent oduševio je i Martinu Tomčić koja mu je dodijelila zlatni gumb. U svibnju 2018. godine grupa je na svojem YouTube-kanalu objavila video u kojem u svojoj interpretaciji izvodi sve pjesme koje su predstavljale Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije. Video je vrlo brzo postao iznimno popularan i trenutno ima gotovo 36 000 pregleda.

Komentari na članak

Vezani članci

Foto: Pinterest

Na današnji dan

The New York Times slavi rođendan; donosimo zanimljivosti iz njegovih proteklih 168 godina

Jedne od najtiražnijih američkih novina, čije online izdanje ruši rekorde u broju pretplatnika, a čije se sjedište nalazi u srcu Manhattana, danas slave 168 godina postojanja.

Okrugli stol 'I ti to možeš!'

Sveučilište u Zadru

Održan okrugli stol „I ti to možeš!''

Studenti su organizirali četvrti (predzadnji) okrugli stol pod nazivom „I ti to možeš!". Njime su obuhvatili poduzetničke pothvate u informatičkoj tehnologiji. Gostujući predavači bili su umješni poduzetnici i vlasnici tvrtki.

Cold Snap, Throattwsiter, Apex - Good Vibrations

Nastupit će Cold Snap, Throattwister i Apex

Metal fešta za treći rođendan Good Vibrationsa!

Organizatori su  povodom rođendana priredili i bogate nagradne igre koje će se moći odigrati na fan page-u Good Vibrationsa, dok će iduće izdanje biti besplatno i, između ostalog, ponuditi panel diskusiju.

PKN

Podizanje svijesti

Ovaj finski punk bend bori se za prolazak na Euroviziju, no poseban je po nečemu drugome

Upoznajte Pertti Kurikan Nimipäivät, veoma poseban punk bend iz Helsinkija.

https://www.youtube.com/watch?v=LpSVy2IdmGE

Luka Basa

Đorđe Armani i Dolče Bregana

I ne bih kući, noćas nemam mana, na meni samo Gucci, Dolce&Gabbana, s revije iz Milana. Ispravak, nije iz Milana, već sa Šemsine porte.