LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDI(G)RANJE

Top 5 jednostavnih društvenih igara za svaku dobru zabavu

Donosimo top pet društvenih igara iz kategorije „Party” prema listi BoardGameGeeka.

Donosimo top pet društvenih igara iz kategorije „Party” prema listi BoardGameGeeka.

Počinje nova akademska godina, a studentski život time preuzima onaj dobro uhodani ritam balansiranja obaveza i razbibrige. Kako bismo vam obogatili svakodnevicu i razbili monotoniju, donosimo top pet party društvenih igara prema listi dostupnoj na stranici BoardGameGeek.
 1. Codenames
  Codenames je dobar izbor za svakog tko voli zagonetke i igru u timu. Ovu igru može igrati 2–8 ljudi, a jedna partija traje 15 minuta. Igra je uz to i vrlo jednostavna s ocjenom kompleksnosti 1,28/5.Ova igra, osim što je prva u Party kategoriji, nalazi se i na 98. mjestu u top 100 svih igara uopće.
 2. Decrypto
  Decrypto je igra u kojoj ćete dešifrirati skrivene kodove vaših protivnika pazeći da oni pri tom ne otkriju vaše. Igra je namijenjena za 3–8 igrača, partija može trajati između 15 i 45 minuta, a igra je s ocjenom kompleksnosti 1,81/5 neznatno kompleksnija od ostalih s ovog popisa.
 3. The Resistance: Avalon
  Ovo je igra postavljena u svijet svima dobro poznatog kralja Arthura, a u njoj ćete moći prakticirati vaše sposobnosti društvene dedukcije. Igra je predviđena za 5–10 ljudi, a jedna partija traje 30 minuta. S ocjenom kompleksnosti 1,76/5 igra svakako nije prezahtjevna.
 4. Just One
  U ovoj zanimljivoj kooperativnoj igri, igrači zajedničkim snagama nastoje otkriti što više misterioznih riječi. Ovu igru može igrati 3–7 igrača, a za jednu je partiju potrebno izdvojiti 20 minuta. Sudeći prema ocjeni kompleksnosti od samo 1,05/5, ova je igra iznimno jednostavna.
 5. Secret Hitler
  U ovoj dramatičnoj igri političkih intriga i izdaje, smještenoj u Njemačku 1930-ih godina, svaki igrač nasumično i tajno preuzima ulogu liberala ili fašista, a jedan igrač je Tajni Hitler. Fašisti se koordiniraju kako bi posijali nepovjerenje i postavili svog hladnokrvnog vođu, a liberali moraju pronaći i zaustaviti Tajnog Hitlera prije nego što bude prekasno. Igru istovremeno može igrati 5–10 igrača, a partija u prosjeku traje 45 minuta. I ova je igra među jednostavnijima s ocjenom kompleksnosti od 1,67/5.


VEZANO: Top 5 jednostavnih društvenih igara za sve ljubitelje mačaka

Za više prijedloga društvenih igara na različite teme možete pogledati seriju članaka STUDI(G)RANJE.
FOTO: UNSPLASH