LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDI(G)RANJE

Top 5 društvenih igara za sve ljubitelje mačaka

Donosimo top 5 društvenih igara na temu mačaka kako biste se i vi mogli zabavljati radeći prave male „mačje” nepodopštine.

Donosimo top 5 društvenih igara na temu mačaka kako biste se i vi mogli zabavljati radeći prave male „mačje” nepodopštine.

Mačke su mnogima omiljeni ljubimci, a rijetko je tko dovoljno hladan da se makar malo ne raznježi na njihove slatke nepodopštine.

Kako bismo doprinijeli razdraganosti vašeg slobodnog vremena, ali vam priuštili i koju mačju nepodopštinu, donosimo top pet društvenih igara kojima su u središtu zbivanja upravo mačke, prema rang listi dostupnoj na stranici BoardGameGeek.
 1. The Isle of Cats
  The Isle of Cats je na prvom mjestu što se tiče igara ove tematike. Riječ je o kompetitivnoj igri u kojoj ćete pokušavati spasiti što više mačaka prije dolaska Lorda Vesha koji će uništiti njihove domove. Za to ćete koristiti ploču, karte i poliomine odnosno oblike iz tetrisa (ali s mačkama). Igra je namijenjena za 1–4 igrača, a jedna partija traje 60–90 minuta. Ocjena 2,31/5 ovu igru čini umjereno kompleksnom, a osim osnovne igre postoji i 6 ekspanzija.
 2. Calico
  Calico je igra u obliku svojevrsne slagalice. U njoj ćete pokušavati nadmašiti druge na način da sašijete najudobniji jorgan postavljajući zakrpe različitih boja i uzoraka te u njih ušivajući gumbe kako biste privukli najmaznije mačke. Igru može igrati 1–4 igrača, a partija u prosjeku traje 30–45 minuta. S ocjenom kompleksnosti 2,21/5, ova puzzle slatkoća također nije pretjerano zahtjevna.
 3. Cat Lady
  U ovoj igri s kartama igrat ćete kao cat ladies, dio elitne grupe ljudi koja uključuje Mariju Antoanetu i Ernesta Hemingwaya, te ćete skupljati igračke, hranu, mačju travu, kostime i naravno – simpatične mačke. Igra je predviđena za 2–4 igrača, partija traje 15–30 minuta, a s ocjenom kompleksnosti 1,48/5 ova igra je izrazito jednostavna. 
 4. Felicity: The Cat in the Sack
  Ova igra zanimljive interakcije dobrih i zlih mačaka, pasa, zečeva, miševa i vreća potencijalno će vam donijeti mnoge zabavne trenutke blefiranja. Igru može igrati 3–5 igrača, a za jednu je partiju potrebno izdvojiti 20 minuta. S obzirom na ocjenu kompleksnosti od samo 1,40/5, ovu igru ćete vjerojatno pohvatati poprilično jednostavno.
 5. Rat-a-Tat Cat
  Rat-a-Tat Cat je igra u kojoj je manje uvijek više. U njoj ćete pokušavati ostvariti najmanji broj bodova, a kako biste u tome uspjeli trebat će vam dobra memorija, pravi tajming i najbolji poker face. Igra je predviđena za 2–6 igrača, partija traje svega 10 minuta, a ocjena kompleksnosti od samo 1,12/5 ju čini izrazito jednostavnom za svakog.
 Za više prijedloga društvenih igara na različite teme možete pogledati seriju članaka STUDI(G)RANJE.
FOTO: UNSPLASH