LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDI(G)RANJE

Top 5 društvenih igara za sve ljubitelje Harryja Pottera

Donosimo 5 najbolje rangiranih društvenih igara smještenih u maštoviti svijet Harryjaa Pottera za sve istinske ljubitelje ovog mladog čarobnjaka.

Donosimo 5 najbolje rangiranih društvenih igara smještenih u maštoviti svijet Harryjaa Pottera za sve istinske ljubitelje ovog mladog čarobnjaka.

O Harryju Potteru nije potrebno puno pričati, svi dobro znaju tko je i koliko im je drag.

Na temelju toga, bez posebnog uvoda, donosimo 5 najbolje rangiranih društvenih igara na temu ovog mladog čarobnjaka za sve istinske ljubitelje Harryja Pottera i maštovitog svijeta u koji ga je smjestila fantastična spisateljica J.K. Rowling, kako bi mogli još više uroniti u njegovu bajkovitu stvarnost i podijeliti svoju radost s prijateljima.

Danas se širom planete slavi Dan Harryja Pottera


Popis ovih 5 najpopularnijih društvenih igara sastavljen je prema rang-listi dostupnoj na internet stranici BoardGameGeek.
 1. Harry Potter: Hogwarts Battle
  U ovoj kooperativnoj igri zajedno s prijateljima branit ćete kultne lokacije od Znate-već-koga. Igra je namijenjena za 2-4 igrača, a predviđeno je vrijeme igre između 30 i 60 minuta. Igra ima ocjenu kompleksnosti 2,09/5 što je svrstava među relativno jednostavne igre.
 2. Harry Potter: Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts
  U ovoj kompetitivnoj kartaškoj igri brzog ritma pokušat ćete sakupiti najbolje čarolije, predmete i saveznike kako biste obranili sebe i ošamutili svoje protivnike. Igra je predviđena za 2 igrača, a partija će iziskivati 30-60 minuta. Igra je iznimno jednostavna s ocjenom kompleksnosti 1,67/5.
 3. Funkoverse Strategy Game: Harry Potter 100
  Ova strateška igra pred vas će postaviti 4 uzbudljiva scenarija u kojima ćete moći kombinirati jedinstvene sposobnosti svojih omiljenih likova iz kultnog serijala o mladom čarobnjaku. Ovu igru može igrati 2-4 igrača, za što će im prosječno trebati 20-60 minuta. S obzirom na njezinu ocjenu kompleksnosti od 2,19/5, ova igra može se smatrati relativno jednostavnom.
 4. Codenames: Harry Potter

  Festival društvenih igara vraća se u Zagreb


  Ova tematska varijanta iznimno popularne igre Codenames od vas i vašeg partnera iziskivat će davanje i prepoznavanje dosjetljivih tragova na temelju kojih ćete trebati otkriti tko su članovi Reda Feniksa. Igru mogu igrati 2 igrača, a za jednu je partiju potrebno izdvojiti svega 15 minuta. S obzirom na ocjenu kompleksnosti od 1,67/5, igra se može smatrati poprilično jednostavnom.
 5. Harry Potter: Death Eaters Rising
  Okupljajući timove čarobnjaka, u ovoj igri ćete surađivati kako biste se borili protiv rastuće prijetnje Lorda Voldemorta. Igra je predviđena za čak 2-4 igrača, a partija traje od 45-90 minuta. Ocjena kompleksnosti za ovu igru iznosi 2,33/5, što je čini umjereno kompleksnom.
 Za više prijedloga društvenih igara na različite teme možete pogledati seriju članaka STUDI(G)RANJE.

Zašto igrati društvene igre? Smanjenje stresa i povećanje samopouzdanja samo su neki od razloga


FOTO: UNSPLASH