LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Godinama tapkam u mjestu”

Studentica se osjeća kao propalitet: „Imam 25 godina, a još uvijek studiram”

Mlada studentica podijelila svoje nezadovoljstvo na društvenoj mreži i naišla na brojne savjete istomišljenika.

Mlada studentica podijelila svoje nezadovoljstvo na društvenoj mreži i naišla na brojne savjete istomišljenika.

Iako je uvriježeno mišljenje da kad si mlad imaš vremena za sve, pred tobom je cijeli život i ne moraš nigdje žuriti, postoje i one mlade osobe koje se ne slažu s tim. Njima je želja što prije završiti školovanje kako bi krenuli u svijet odraslih i postali što samostalniji, a ako ne ide po njihovom zacrtanom planu, postaju mrzovoljni, ogorčeni i nerijetko im to negativno utječe na zdravlje.

Jedna takva priča je nedavno osvanula na internetu gdje se studentica, inače 25-godišnjakinja, požalila kako joj se čini da godinama tapka u mjestu.

Njezinu ispovijest prenosimo u cijelosti:

 - Osjećam se kao propalitet. Imam 25 godina, studiram još uvijek,  ali kraja tom studiranju ne vidim. Godinama tapkam u mjestu. Odavno sam shvatila da to nije ono što mene zanima, da nemam ni volje, a ni želje da se bavim time, ali sam mislila da ću uspjeti sebe da nateram da završim fakultet i onda se okrenem nečemu kreativnom, nečemu što je oduvijek išlo uz mene. Ne znam ni šta je to što bih voljela konkretno da radim, ali znam da bih dala sve od sebe da budem dobra u tome. Volela bih da to bude posao u kome imam određenu dozu slobode i da iskažem sebe na neki način jer ne bježim od rada i posla. Dijete sam sa sela i od malena sam upoznata sa obavezama, težim i lakšim fizičkim poslovima i nisam lijena, ali kada me nešto ne zanima i kada ne volim ne umijem da odrađujem to na silu. Stalno se vraćam unazad i razmišljam o toj pogrešnoj odluci koju sam donijela prilikom odabira ovog fakulteta jer mi se tada činio pametnijom odlukom od one koju sam željela da donesem vodeći se srcem. Kakva greška… - napisala je nezadovoljna studentica.

Kako prenosi portal Studomat.ba, na njezinu objavu su ubrzo počeli pristizati komentari u kojima su se nizali savjeti ljudi koji su bili u sličnom problemu.

– U istoj sam situaciji bio, ali sam se natjerao da brzo zavrsim faks, a poslije našao posao koji mi je dao sigurnost i novac da isfinansiram ono čime zaista zelim da se bavim, a sada se time i bavim, paralelno s poslom.

 – Nađi brzo što želiš raditi i kreni, iz iskustva jer sam bila u istoj situaciji i forsirala da završim. Reći ću opet, Sokanu test karijere, ili na prof orijentaciju. Ili pogledaj oko sebe što bi voljela raditi kreni što prije. Pusti fax dođavola, ako završiš dobro ako ne ne, bitno da imaš od čega živjeti i da si sretna.

Objavu i komentare možete pročitati na ovoj poveznici.
FOTO: PIXABAY