LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival oko Orahovačkog jezera

STOKA stiže s monodramom na unikatni „Ferragosto JAM”

Nova potvrđena imena „Ferragosto Jama” predvode TBF, Jinx i Maja Posavec, a prvi put bit će uprizorena i kazališna predstava, hit monodrama Marina Ivanovića Stoke.

Nova potvrđena imena „Ferragosto Jama” predvode TBF, Jinx i Maja Posavec, a prvi put bit će uprizorena i kazališna predstava, hit monodrama Marina Ivanovića Stoke.

Neopisiva energija koja ljeti zavlada oko Orahovačkog jezera razlog je tisućama mladih da se svake godine vrate na unikatan Ferragosto JAM. Kroz deset godina postao je obožavan turistički fenomen Hrvatske. Od 1. do 5. kolovoza na nekoliko pozornica rasporedit će se čak 50 izvođača.

Umjetnici zdravog đira, splitski hip-hop bend TBF, desetljećima su prenosili svoje znanje o životu upakiravajući ga u rime kojima su lako privukli istomišljenike. Nakon gotovo 30 godina postojanja, šest studijskih albuma i nebrojeno hitova kojima su gospodarili radijskim eterom zasluženo nose status kultnog benda, izuzetno voljenog diljem regije.

Na glavnu pozornicu stupit će i pop-divovi Jinx, naoružani provjerenim repertoarom dosadašnje uspješne diskografije, ali i najnovijim albumom Pogrebi & pomiriši. Svakim novim izdanjem davali su si zadaću biti originalniji i drugačiji te svježinom uvijek uspijevali ostati u samom vrhu.

Prvi put pod vedrim nebom podno Papuka na Ferragosto stiže i kazališna predstava! Karizmatični reper Stoka, koji je nedavno trijumfirao rasprodanim koncertima te najavio veliki povratak u tandemu s Neredom, izvest će svoju hvaljenu monodramu Stara škola kreka – iz tame u svjetlo. Predstava koja prikazuje odrastanje i teške životne trenutke u borbi s ovisnošću donijet će šokantnu i edukativnu komponentu ispričanu iz prve ruke, bez uljepšavanja i cenzure. 

Na krilima prvog samostalnog albuma na Ferragosto dolazi talentirana Maja Posavec, glumica i pjevačica poznata kao nekadašnji vokal grupe Detour. Netom izdan album Kada ne bih imala strah svoju će koncertnu promociju doživjeti u svibnju, a već je zasjao među kritičarima i pokazao svu širinu njenog netipičnog i originalnog modernog pop-izričaja.

Beogradska umjetnica u usponu Bojana Vunturišević, čiji je singl Kese etikete s debitantskog albuma Daljine na YouTubeu pregledan više od milijun puta, predstavit će svoju viziju eksperimentalnog pop-zvuka. Osječki punk rock veterani Gužva u 16-ercu magnet su za alternativnu publiku, dok novi zagrebački hibrid rocka i rapa Bruto Geto pleše (i svira) na granici teatralnog i društveno angažiranog. Švicarski bend Knutov kofer predvođen osebujnim Frédéricom Zwickerom otkrit će svoju ekstravagantnu uglazbljenu slam poeziju pisanu na hrvatskom jeziku uz pomaknute žanrovske skokove od free jazza, heavy metala, preko hip-hopa i šansone.

Već ranije potvrđena imena koja stižu na Orahovačko jezero jesu: Hladno pivo (Old School i Greatest Hits), Krankšvester, Tram 11, Pips, Chips & Videoclips, Zabranjeno pušenje, Sassja, Bolesna braća, Bad Copy, Chui, Mašinko, Zdenka Kovačiček, High5, Šank, Svemirko, Killed A Fox i JR August.

Tri mjeseca uoči festivala već počinje zagrijavanje za kolovoz. I ove godine u suradnji s tvrtkom CroLive na službenoj festivalskoj stranici može se slušati Ferragosto JAM internetski radio koji od 0 do 24 bez prestanka vrti izvođače koji dolaze na ovogodišnje izdanje.

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 100 kn za sve dane festivala odvija se na Entrio sustavu (goo.gl/GS5ePU) sve do 27. svibnja kada će poskupjeti. Ferragosto JAM organizira K.L.U.B. Dostava Zvuka.

FOTO: SAMIR CERIĆ KOVAČEVIĆ