LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u Tvornici kulture

Splitski će fenomeni originalno prodrmati zagrebačku publiku

Tvornica kulture uskoro će ugostiti popularni duo Kuzma & Shaka Zulu. Pridužit će im se Krešo i Žuvi.

Tvornica kulture uskoro će ugostiti popularni duo Kuzma & Shaka Zulu. Pridužit će im se Krešo i Žuvi.

Splitske legende italo disco-synth zvuka Kuzma & Shaka Zulu te pioniri teretana rapa Krešo i Žuvi dolaze prodrmati Tvornicu kulture u petak, 18. studenog. Bit će to njihov najveći zajednički koncert do sada.

Kuzma & Shaka Zulu, italo disco dance duo, od osnutka 1993. godine na glasu su kao vrsni zabavljači. Poznati su po duhovitim, vedrim, često i ironičnim stihovima koji, uklopljeni u opuštenu melodiju, odišu originalnošću i spontanošću. Već su puna dva desetljeća jedna od popularnijih dalmatinskih grupa s čvrstom bazom poklonika te su prerasli u svojevrstan fenomen koji puni klubove i koncerte.

Kuzma & Shaka Zulu iza sebe imaju četiri studijska albuma. Prva liga je prvi album koji je izrodio hitove U mojoj ulici, Vozimo se vozimo, a uslijedio je Lito ide mala s istoimenim singlom i jednom od kultnih pjesama benda. Treći album Idemo na more donosi istoimeni hit kao i Popi' pivu, skoči u Rivu. Nakon duže studijske pauze bend 2010. godine objavljuje album Di ćemo večeras.

Dvojica splitskih MC-a Krešo i Žuvi priključuju se ovom koncertu. Krešu Bengalku mnogi znaju kao člana Kiše metaka, a još prije toga kao čestog gosta na albumima Dječaka. Žuvi je na sceni odradio znakovit staž kao član bendova Ruganje, Extra i Mod Squad, a kad se preselio s Blatina na Split 3, postao je Krešin susjed i uskoro je nastao njihov prvi zajednički album Brokva.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40 kuna. Na dan koncerta cijena raste na 55 kuna.

FOTO: LAA