LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u Vintageu

Šank?!, bend izvrsnog naziva, dokazuje izvrsnost svog "punk" zvuka

Nakon brojnih svirki diljem Balkana Šank?!, bend odličnog naziva i još boljeg "punk" zvuka, nastupa u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Nakon brojnih svirki diljem Balkana Šank?!, bend odličnog naziva i još boljeg "punk" zvuka, nastupa u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Šank?!, omiljeni zagrebački punk bend, održat će 9. ožujka koncert u Vintage Industrialu. Nastup započinje u 21:30 sati, a vrata kluba otvaraju se već u 20 sati. Cijena ulaznice na dan održavanja iznosi 50 kuna.

Ovaj bend odličnog naziva i još boljeg punk zvuka formiran je u lipnju 2010. godine Njegovi su članovi preko deset godina dio zagrebačke underground punk/oi!/hardcore scene. Svoje iskustvo, znanje i energiju, koje su prikupili djelujući kroz sastave poput Spierdalaj, No More Idols, Dolibasija, Stronghold, Flegma, Stribog, odlučili su ujediniti u album Grad je naš.

Prilikom formiranja benda ideja je bila da se izvode obrade pjesama iz novog vala. No, nakon prvog okupljanja i zajedničke želje za novim i žešćim zvukom osnivači su odlučili raditi autorske pjesme. Ubrzo su na zagrebačkoj sceni postali prepoznatljivi po rock, punk, metal i Oi! zvuku te ska ritmu.

Debi album Grad je naš, kao potpuno besplatno izdanje, objavljen je na internetu 7. prosinca 2010. godine Nakon njegova izlaska godina je bila uspješna za bend i puno se sviralo. Dijelio je stage s legendarnim UK punk bendom Cock Sparrer, a svirao je i na Dirty Old festivalu. U prosincu 2011. Šank?! izbacuje drugi album Priče noćnih tramvaja. Album je osvojio cijeli Balkan, a bend je dobio priliku svirati s irish punk veteranom Dropkick Murphy’s, čime je započela službena koncertna promocija albuma.

Nakon sviranja uzduž i poprijeko brdovitog Balkana sastav je rasprodao zagrebačku Tvornicu kulture. Tijekom tog koncerta snimljena je pjesma Zagreb Gori, a najavljen je i izlazak DVD-a. Treći album Treća runda objavljen je u rujnu 2013. godine i prema magazinu Rolling Stone svrstan je na ljestvicu top 10 regionalnih albuma. Nakon toga, 2015. godine, Šank?! servira i četvrti studijski album Naša stvar. A 2017. godine slušat ćemo ga u Vintage Industrialu.

FOTO: FACEBOOK