LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Seekers And Finders" turneja

S neukrotivom scenskom energijom Gogol Bordello vraća se u Tvornicu

Tri godine nakon što je rasprodao Tvornicu kulture, bend Gogol Bordello vraća se na krilima novog albuma „Seekers And Finders" koji će biti objavljen ove godine.

Tri godine nakon što je rasprodao Tvornicu kulture, bend Gogol Bordello vraća se na krilima novog albuma „Seekers And Finders" koji će biti objavljen ove godine.

Gogol Bordello, omiljeni hrvatski gost i jedan od najimpresivnijih live bendova današnjice, vraća se u Tvornicu kulture 1. prosinca u sklopu Seekers And Finders turneje. Kao specijalni gost nastupit će njujorška senzacija Lucky Chops.

Kombinirajući elemente punka i gypsyja s humorom i efektnim, kaotičnim i energičnim scenskim nastupima, Gogol Bordello priča priču o imigrantima i dijaspori. Vođa benda Eugene Hütz, bježeći od katastrofe u Černobilu, postao je očaran mističnim tonovima gypsy glazbe koja ne pripada mainstreamu, ali s kojom je povezan obiteljskim korijenima. Živeći kao izbjeglica u Europi, i sam je iskusio život u kojem ne pripada nigdje prije nego se preselio u SAD gdje osniva bend.

Godine 1999. sastav objavljuje prvi album Voi-La Intruder koji predstavlja world music zvuk sviran u punoj punk brzini. Punokrvni bend s gitarama, bubnjem, harmonikom i saksofonom zvučao je moćno, a dodatnu popularnost osigurao je i sam Hütz puštajući gypsy glazbu u klubovima. Osam studijskih izdanja, kasnije praćenih nebrojenim turnejama, Eugenovim nezaustavljivim prodorom na art i filmsku scenu te podrškom globalnih superstarova poput Madonne, članovi Gogol Bordella s pravom se mogu smatrati velikim međunarodnim glazbenim zvijezdama čiju neukrotivu scensku energiju naša publika jako dobro poznaje.

Tri godine nakon što su rasprodali Tvornicu kulture, vraćaju se na krilima novog albuma Seekers And Finders koji će biti objavljen ove godine Spomenuta njujorška brassy funk petorka Lucky Chops pridružit će se na pozornici. Nastala je 2006., no veliki proboj dogodio se prije dvije godine zahvaljujući snimkama nastupa s metro stanica po cijelom New Yorku. YouTube senzacija već je jednom rasprodala zagrebački Boogaloo, a do kraja godine čeka je još više od 60 nastupa po cijelom svijetu.

Cijena ulaznica u pretprodaji znosi 160 kuna. Na dan koncerta moći će se kupiti za 180 kuna.

Službena prodajna mjesta:

• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar
• Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
• Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

FOTO: FACEBOOK/GOGOL BORDELLO