LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbeno događanje posvećeno neafirmiranim bendovima

Ri Rock festival održava se unatoč pandemiji, ali u drugačijem formatu – i za sve je besplatan

– 42. Ri Rock festival stiže u vaše domove, na vaše kompjutore, televizije i pametne telefone! – poručuju iz udruge Ri Rock.

– 42. Ri Rock festival stiže u vaše domove, na vaše kompjutore, televizije i pametne telefone! – poručuju iz udruge Ri Rock.

Unatoč pandemiji COVID-19 i otkazivanju brojnih različitih događanja, Udruga Ri Rock odlučila je da će ipak održati 42. Ri Rock festival te tako nastaviti s ovom važnom riječkom tradicijom. Međutim, on će se održati u nešto drugačijem formatu nego prije, a dobra je vijest da to ujedno znači da je besplatan za sve posjetitelje.

– 42. Ri Rock festival stiže u vaše domove, na vaše kompjutore, televizije i pametne telefone! Uslijed pandemije COVID-19 kulturni događaji i umjetnici najviše su pogođeni mjerama koje su slične diljem svijeta. Tako se mnogi kulturni događaji u Hrvatskoj i Rijeci otkazuju ili odgađaju, a skoro jedina alternativa preostaju nastupi pred malim ekranima, bez publike, te emitiranje uživo. Udruga Ri Rock je zato odlučila održati festival i nastaviti ovu izrazito bitnu tradiciju grada Rijeke u obliku posebne koncertne emisije koju će svi s internetskom vezom moći pratiti putem live prijenosa na društvenim mrežama. Dodjela nagrada Ri Rock Kipić, uz revijalne nastupe nominiranih izvođača i odabranih prijavljenih bendova, održat će se 12. 12. 2020. s početkom u 20 sati u Omladinskom kulturnom centru Palach. – poručili su organizatori.

Kao i prethodnih godina Ri Rock autorskim bendovima nudi priliku da se prijave za nastup i predstave svoj rad, i to do 23. studenog u 23:59. Prijavnica je dostupna na poveznici.

– Kroz više od četrdeset izdanja, Ri Rock festival ostao je jedan od najstarijih i najpoznatijih glazbenih događanja u regiji namijenjen neafirmiranim bendovima, a dosad su kroz njega mnogi glazbenici stasali u danas najpoznatije rock-izvođače u RH i šire. – istaknuli su iz organizacije.

Napomenuli su i da će dobiti priliku za revijalni nastup na pozornici Omladinskog kulturnog centra Palach, bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova i uz podršku glazbenika koji su pridonijeli regionalnoj alternativnoj sceni kroz povijest.

– Poseban je gost ovogodišnjeg izdanja poznati riječki bend Grad, koji će prvi put predstaviti svoj novi materijal. Na festivalu će nastupiti još 5 izvođača čija će imena biti otkrivena uskoro. Zbog mjera socijalnog distanciranja i preporuke HZJZ-a, nastupi će se održati bez publike, odnosno isključivo uz uzvanike nominiranih glazbenika te članova organizacije. – također su istaknuli.

I za kraj su poslali poruku svima:

– Zabilježite subotu, 12. 12. 2020, u kalendare, pripremite kokice, gledajte prijenos iz OKC-a Palach i uživajte u odličnoj glazbi s domaće scene iz udobnosti vlastitog doma.

Dodatne informacije moguće je dobiti na službenom Facebook događaju.

FOTO: PIXABAY