LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Romantika ili razočaranje

Proslava Valentinova: sudar očekivanja s realnošću

Valentinovo je dan kada slavimo zaljubljenost, ljubav i leptiriće u trbuhu. Ako ste veliki obožavatelj Dana zaljubljenih, pretpostavljamo da imate i neka očekivanja. S obzirom da nam je stalo do vaših osjećaja, objasnit ćemo vam kako će nemali broj vaših očekivanja biti u sudaru s realnošću vaše druge polovice!

Valentinovo je dan kada slavimo zaljubljenost, ljubav i leptiriće u trbuhu. Ako ste veliki obožavatelj Dana zaljubljenih, pretpostavljamo da imate i neka očekivanja. S obzirom da nam je stalo do vaših osjećaja, objasnit ćemo vam kako će nemali broj vaših očekivanja biti u sudaru s realnošću vaše druge polovice!

Planiranje najromantičnijeg dana u godini

Očekivanje

Probudite se ujutro i shvatite koji je datum. Odmah vam je osmijeh na licu jer jednostavno znate kako vaš partner već planira romantiku na nivou pjevat ću ti pod prozorom. Smješkate se jer je on ovaj dan planirao tjednima unaprijed i sada samo čeka da vas obori s nogu.

Realnost

Čovjek se probudio razmišljajući kako je vrijeme sunčano. Ili kišno. Prije odlaska u menzu vjerojatno je pomislio hoće li nazvati tebe ili ekipu za nogomet. U menzi je sigurno načuo kolegice kako pričaju o Valentinovu. Ostatak ručka je proveo grizući nokte i razmišljajući što vi očekujete od njega. Još nije odbacio mogućnost nogometa.

FOTO: Tumblr
 

Cvijeće

Očekivanje

Niste jedna od onih cura koja je romantična. U redu, priznat ćete kako je svaka cura barem mrvicu romantična. Inače niste obožavateljica buketa, ali danas bi baš bilo zgodno dobiti jedan lijepi buket s nekoliko ruža. Danas je Dan zaljubljenih i dozvoljena je neograničena količina cvijeća. Možda vas dočeka s mnogo cvijeća, svijeća i ružinih latica, koje će biti prosute svakim centimetrom poda kojim prođete. Možda izabere baš onaj cvijet o kojem ste pričali koliko vam se sviđa… prije nekoliko mjeseci.

FOTO: Pinterest

Realnost

Do kraja ručka previše je puta čuo riječ Valentinovo i počeo je shvaćati kako je vrijeme za strategiju. I poklone. Pretpostavlja kako očekujete neki poklon i razmišlja kako će na povratku kući stati u prvi market. Vodi se idejom kako tamo sigurno ima čokolada na kojoj piše I love you. Hvata ga panika. Je li to previše? Možda bolje kupiti neki cvijet? Koji cvijet? Prošle je godine mami za rođendan kupio jaglac. Ne, shvaća kako će ga jaglac u vašem stanu podsjećati na njegovu mamu, a to mu se ne sviđa. Razmišlja hoće li ići u slastičarnu ili potrošiti koju kunu više kod cvjećara. Nogomet s prijateljima smanjio je na samo jedno poluvrijeme.

FOTO: Tumblr
 

Večera

Očekivanje

Iako ima dovoljno vremena do večere, vi ste do ručka već otkrile njegov plan. Zasigurno će vam doći u stan ili vas pozvati u vlastiti kako bi vam sam skuhao nešto. Obrok vašeg dečka, skuhan sa ljubavlju i puno pažnje bit će odličan završetak dana. Hoće li kao desert biti jagode sa čokoladom? Ima li sada uopće jagoda? Ma, ima čokolade, to je najvažnije. Bilo bi lijepo dobiti puno onih malih čokoladnih srdaca.. Jedva čekate doći kući i spremiti se za tu fantastičnu večeru.

FOTO: Pinterest
 
Realnost

Ako kupim ružu kod cvjećara, hoće li uz to ići i večera? Sigurno. – Poslijednje što želi je ići u ionako preskupe restorane gdje se mora lijepo obući i gdje će svi parovi gugutati, a meni će zasigurno biti ispisan crvenom bojom. Ne voli crvenu boju, to je boja njegova omraženog nogometnog kluba. Na putu kući svađa se s kolegom koji navija baš za taj klub. Naposlijetku se odlučuje za dostavu. Nema romantičnije situacije od zajedničkog čekanja dostave dok se gleda neki dobar film. Shvaća kako će zaista morati danas preskočiti nogomet. Pozli mu razmišljajući hoće li večer morati provesti uz Notebook. Neće, njegova je cura super i vjerojatno će s njim igrati PES. Ostatak je popodneva zadovoljan i ponosan.

FOTO: Pinterest
 

Dogovor

Očekivanja

Napokon ste se čuli sa svojom drugom polovicom i cijeli ste razgovor vodili sa smješkom na licu. Zvučao je malo izgubljeno, ali to je sigurno njegov način čuvanja tajne. Cijeli dan je proveo planirajući kamo će vas odvesti i što će vam kupiti, a nije vam želio pokvariti iznenađenje. Zasigurno glumi da nije ništa isplanirao jer je u gužvi. Vjerojatno u cvjećarnici. Ili u prodavaonici nakita.

FOTO: Pinterest
 
Realnost

Nazvala je baš u trenutku kada je s tri frenda ušao u cvjećarnu. Morao je šaptati na telefon i skrivati se od njih dok su mu se frendovi smijali kolika je šlapa. Na kraju se odlučio za buket koji mu je s osmijehom uvalila prodavačica. Frendovi su ga još više zezali dok mu je prodavačica objašnjavala kako je divan dečko koji se brine da romantika u njegovoj vezi ostane na nivou. Njegova je djevojka u razgovoru zvučala jako sretno. Možda očekuje nešto više? Na kraju su frendovi otišli na nogomet. Zbog cijene buketa, preskočio je desert.

FOTO: WeKnowMemes
 

Kraj večeri

Očekivanja

Nakon što vam donese najveći buket koji postoji i pokloni najlijepši poklon na svijetu, zasigurno će vam još nešto izvesti. Slijedi prekrasna večera, a možda vam nešto i zapjeva. Ništa ne iskazuje ljubav kao pjesma. Ili pismo? Možda je napokon odustao od Vibera i Messengera i na staromodan način odlučio olovkom i papirom iskazati svoju bezuvjetnu ljubav. Možda je iskombinirao oboje. Možda dobijete i kupku? Nakon što će i ostatak večeri proteći u prekrasnom raspoloženju, vjerojatno ćete ići u šetnju, gledati Mjesec i zvijede i pričati zašto je on od svih odabrao vas. A vi ćete biti oduševljene.

FOTO: Pinterest
 
Realnost

Nakon kupnje najpovoljnijeg buketa koji je našao, postao je umoran. Odlučio se istuširati i odmoriti uz čitanje sportskih portala. Večer polako stiže i mora se spremiti. Ipak je popustio pritisku i kupio bombonjeru koja kaže I love you. Dok se vozi gradskim prijevozom, gleda svoje suborce kako iza leđa skrivaju ruže i čokolade. Suosjeća. Nada se da će nakon takvog romantičnog ispada ipak on večeras birati film, jer izašao je novi James Bond. Prestao je maštati o zajedničkom igranju nogometnih igrica. Također se nada da dostava neće kasniti. Jedva čeka kraj večeri i zaključuje kako je Valentinovo postalo komercijalno.

FOTO: Tumblr

U svakom slučaju, Valentinovo je dan zaljubljenih. Iako nas sa zapada bombardiraju svakakvim sitnicama koje predstavljaju ljubav, nemojte pokleknuti. Nemojte imati prevelika očekivanja, niti se nadati velikoj romantici ako vam veza inače nije takva. Ako ste sretni i zaljubljeni u vašeg partnera, svaki bi dan trebalo biti Valentinovo. Ljubav nema cijenu niti postoji pravi način da se ona iskaže. Neki put je i zagrljaj sasvim dovoljan. Nemojte padati pod pritisak kupovine poklona, nego radije uložite u vrijeme koje provodite zajedno kako bi vaša veza bila još bolja. Ionako se najlijepše stvari ne mogu kupiti novcem. Ali svakako kupite čokoladu!

FOTO: TUMBLR