LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
INTERVJU S TIME DECAYOM

''Priznanja ne dolaze na koncerte niti rade kaos, ali možda mogu nekoga zainteresirati za nas i motivirati ga da nas dođe čuti uživo.''

Dolaze iz Zagreba, a ove srijede otvaraju večer u Vintage Industrial Baru!

Dolaze iz Zagreba, a ove srijede otvaraju večer u Vintage Industrial Baru!

Oni su heavy metal bend iz Zagreba koji nas zabavlja ove srijede u Vintage Inudstrial Baru povodom promoviranja albuma Incitera. Okupili su se 2014. godine, a njihovu postavu čine Borna, Filip, Marin i Radovan. Iza sebe imaju niz koncerata, album Aeonglass, a dobili su i Metaliumovo priznanje. Vrijeme je da ih upoznate malo bolje.

Okupili ste se 2014. godine, kako je sve nastalo? Što vas je najviše motiviralo da osnujete bend?

Nas četvorica (Borna, Filip, Marin i Radovan) sviramo zajedno i duže, no zbog izmjene postave odlučili smo osnovati novi bend s novim imenom. Glavna je motivacija bila svirati glazbu kakvu volimo i prezentirati je što široj publici.

Nedavno ste službeno izdali album Aeonglass; možete li nam reći nešto više o samome albumu i radu na njemu?

Album je kompilacija starih i novih pjesama. Pjesme s demo-snimke odlučili smo doraditi i ponovo snimiti, uz novi materijal na kojemu smo radili zadnjih godinu dana. Album je snimljen u studiju Depth, a miks i mastering odradio je naš gitarist Marin.

Pri skladanju pjesama, radite li prvo na tekstovima ili samoj glazbi?

U većini slučajeva pjesme nam se rađaju iz rifova na koje nadograđujemo ostatak, ali ponekad inspiracija za pjesmu bude i sam tekst.

Kako je prošla promocija albuma? Kakvi su bili komentari publike?

Promocija albuma u live-verziji bila je u Močvari, a kao slušaona u caffe baru Purgatory, gdje se album mogao i kupiti. Reakcija publike u oba slučaja bila je pozitivna.

Već na samom početku karijere dobili ste Metaliumovo priznanje za demo-album, koliko vam takva priznanja znače?

Priznanja ne dolaze na koncerte niti rade kaos, ali možda mogu nekoga zainteresirati za nas i motivirati ga da nas dođe čuti uživo.

Koje su po vama teškoće s kojima se bend može susresti?

Najvažnije je da stvari dobro funkcioniraju unutar benda, a od vanjskih čimbenika mogu se izdvojiti problemi sa ugovaranjem svirki, planirani i neplanirani troškovi te relativno slaba posjećenost koncerata ovog žanra.

Kakav je vaš pogled na metal-scenu u Hrvatskoj?

Mala je, ali drži se i zahvalni smo na tome.

Iza sebe imate već dosta koncerata, koji biste izdvojili kao najbolji? Postoji li neko mjesto na kojemu biste voljeli nastupati ili neki bend s kojim biste rado dijelili pozornicu?

Najbolji je koncert svaki novi pred nama jer nam predstavlja izazov. Što se tiče mjesta za nastup, voljeli bismo proširiti djelovanje i na ostatak Hrvatske, a i šire. Ne bismo se bunili protiv nastupa na Metal campu ili Wackenu, a bend s kojim bismo htjeli jednom dijeliti pozornicu bi vjerojatno bili Iron Maiden.

U srijedu otvarate večer u Vintage Industrial Baru, što možemo očekivati od svirke?

Dobru atmosferu, dobru zabavu i puno headbanganja. Koga zanima, neka dođe, neće biti razočaran!