LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncertna poslastica u Domu sportova

Potaknuta političkom situacijom supergrupa Prophets Of Rage stiže u Hrvatsku

Vijest o dolasku benda Prophets Of Rage u Zageb uzdrmala je veliku bazu fanova. Ulaznice po najpovoljnijoj cijeni kreću u prodaju 15. prosinca.

Vijest o dolasku benda Prophets Of Rage u Zageb uzdrmala je veliku bazu fanova. Ulaznice po najpovoljnijoj cijeni kreću u prodaju 15. prosinca.

Prophets Of Rage vjerojatno je najveća supergrupa na svijetu sastavljena od članova Rage Against The Machine, Public Enemyja i Cypress Hilla. Dolazi u zagrebački Dom sportova 26. lipnja na svoj premijerni nastup u Hrvatskoj.

S obzirom na to da Rage Against The Machine nikada nikada nije nastupio u Hrvatskoj, a u regiji je bio samo jednom, u Ljubljani prije 15 godina, ova vijest svakako će do temelja uzdrmati izrazito veliku bazu fanova koju taj legendarni bend ima kod nas. Pridodamo li tome da su se sviračkoj sekciji Tomu Morellu (gitara), Bradu Wilku (bubnjevi) i Timu Commerfordu (bas) pridružili Chuck D i DJ Lord, frontman i DJ Public Enemyja, najvažnijeg hip hop benda u povijesti, te megapopularni B Real iz još jednih velikana, Cypress Hilla, nema sumnje da ovaj nastup predstavlja jednu od najvećih koncertnih poslastica uopće u 2017. godini.

Rage Against The Machine, bez sumnje najznačajniji crossover band svih vremena, i grupa koja je na najbolji i najefikasniji način spajala rock i hip hop glazbu, objavila je za vrijeme karijere tri fenomenalna studijska albuma čije se sve najznačajnije pjesme nalaze u današnjoj set listi Prophets of Rage. Kako je Zach De La Rocha javno objavio svoju nezainteresiranost da nastavi nastupati i snimati s RATM-om, no isto tako i dao javni blagoslov da ostatak banda nastavi izvoditi te pjesme pod imenom Prophets of Rage, Tom Morello i ekipa pozvali su da im se priključe legende hip hopa.

U svojim furioznim nastupima grupa izvodi sve ključne trenutke RATM kataloga od Killing In The Name Of, Bullet In The Head, Sleep Now In The Fire do Guerilla Radio, People Of The Sun, Testify i Bulls On Parade, kao i klasike Cypress Hilla: How I Could Just Kill A Man, (Rock) Superstar, Hand On A Pump, Insane In The Brain i Public Enemyja: Prophets Of Rage, She Watch Channel Zero?!, Can’t Truss It, Welcome To The Terrordome, By The Time I Get To Arizona.

Budući da su oduvijek izrazito socijalno angažirani i aktivni te snažnog ljevičarskog usmjerenja, Morello je okupljanje Prophets of Rage ovaj put pojasnio aktualnom političkom situacijom u svijetu i skretanjem udesno mnogih velikih sila, Amerike prije svega. Na velikom zagrebačkom koncertu pridružit će im se još tri gostujuća benda čija imena će uskoro biti otkrivena. Zagreb će biti jedina regionalna stanica europske turneje i jedan od svega tri nastupa koji će biti puni solo nastupi.

Ulaznice po najpovoljnijoj cijeni od svega 190 kuna u prodaju kreću već ovog četvrtak 15. prosinca. Od 1. siječnja cijena se penje na 220 kuna i na tom nivou ostaje sljedećih nekoliko mjeseci.

FOTO: LAA