Posao iz snova: studentica iz Zagreba postala profesionalna degustatorica palačinki
Pavla palačinke ocjenjuje po okusu, izgledu, boji, cijeni, veličini, mirisu...
Pavla palačinke ocjenjuje po okusu, izgledu, boji, cijeni, veličini, mirisu...
Nakon mnogih zanimljivih prijava poput majki koje peku palačinke za svoju djecu, muževa koji iznenađuju žene svojim sposobnostima pečenja palačinki, osoba koje palačinke jedu za doručak, ručak i večeru, osobe koje su proputovale svijet i probale palačinke u različitim zemljama i slično, za degustatoricu je odabrana upravo Pavla, prenosi klikaj.hr.
– Odabir nije bio lagan s obzirom na to da smo primili 401 prijavu za tu poziciju, no presudila je Pavlina komunikativnost, otvorenost i velik interes za raspisano radno mjesto. – istaknula je Ana Zorotović, voditeljica marketinga Choco cafea.
Putuje prvo, primjerice, do Trešnjevke, gdje joj se servira određena kombinacija koju ocjenjuje po okusu, izgledu, boji, cijeni, veličini, mirisu… Mora je kušati toplu i hladnu, a zatim postupak ponavlja i na lokaciji u Sopotu. Nakon toga ispunjava upitnik u kojem uspoređuje palačinke na obje Choco cafe lokacije.
Pavla je do sada probala pet vrsti palačinki, četiri slatke kombinacije i jednu slanu, a među njima je bila i njezina omiljena.
– Nije jednostavno biti degustator, kao što se možda na prvi pogled čini, jer je teško biti objektivan oko stvari koje zaista voliš. A svi vole palačinke! Najveći mi je izazov bio kad sam dobila najdražu palačinku za degustaciju jer sam tada morala biti staložena i objektivna unatoč tome što obožavam sastojke koji idu u tu palačinku. – komentira Pavla.
U Choco cafeu su zadovoljni njezinim radom jer je nepristrana i piše iscrpna izvješća, a samo radno mjesto pokazalo se vrlo korisnim za sva buduća testiranja novih proizvoda.
– Posao je zaista zanimljiv, sam po sebi nije prezahtjevan. Mogu reći da je to stvarno posao iz snova s obzirom na to da sam radila i radim mnoge druge poslove, ali ovaj je ipak najslađi. – zaključila je Pavla, studentica iz Zagreba.