LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dentakl – spektakl studenata dentalne medicine

Pokazavši brojne talente i umijeća, stomatolozi pokupili vrijedna priznanja

Studenti stomatologije pokazali su brojna umijeća na ovogodišnjem Dentaklu, a njihov je trud nagrađen vrijednim priznanjima.

Studenti stomatologije pokazali su brojna umijeća na ovogodišnjem Dentaklu, a njihov je trud nagrađen vrijednim priznanjima.

Nakon iscrpnog brušenja gornje šestice i punjenja korijenskih kanala, stomatolozima i budućim stomatolozima potreban je zasluženi odmor, a ima li boljeg od Dentakla – spektakla studenata dentalne medicine. Osim znanja i umijeća liječenja zubi i usne šupljine, stomatolozi i studenti imaju brojne druge talente, koje su pokazali na Dentaklu.

Udruga studenata dentalne medicine (USDM) sa Stomatološkog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Kulturnim centrom Travno (KUC) već četvrtu godinu zaredom organizirala je Dentakl koji se održao u petak, 1. prosinca u KUC-u Travno s početkom u 19:30 sati.

Dentakl je kulturno-umjetnički događaj koji želi svim studentima i mladima prikazati kako iskoristiti svoje slobodno vrijeme i talente za koje možda ni ne znaju da imaju te potaknuti na bolje međusobno upoznavanje studenata i profesora kako bi što ugodnije proveli svoje studentske dane. Susret se sastojao od niza priredbi na pozornici te kasnijeg druženja u predvorju. Mašta i trud studenata Stomatološkog fakulteta u Zagrebu brzo su prepoznati te je ovaj spektakl – Dentakl nagrađen Posebnom rektorovom nagradom i Plaketom svete Apolonije, zaštitnice stomatologa.

Ove godine tema Dentakla bila je Drvo života. Glavna misao u osmišljavanju programa bila je povezivanje životnih razdoblja s razvojem zubi. Kao i prethodnih godina, i ove godine studenti u suradnji sa stomatolozima i profesorima pripremili su bogat program. Svi su pokazali svoje raznolike i očaravajuće talente. Pjevačko umijeće pokazala je zagrebačka stomatologinja Sonja Jukić te studenti Irena Pavlović i Ivan Kasumović koji su uz to i svirali. Lovro Vuger predstavio se izvedbom na klaviru. Također, pod dirigentskom palicom Mie Maltar predstavio se i Zubor-zbor Stomatološkog fakulteta koji broji tridesetak članova. Plesačkim nastupima publiku je zabavljala folklorna skupina u kojoj su nastupili studenti, tri docenta i profesor pod vodstvom studentice Mirte Horvat te Martina Batinić koja je izvela baletni spektakl. Svoje plesačke sposobnosti pokazala je i mažoretkinja Petra Šulina. Na Dentaklu se predstavio i Bend 5/6 koji se sastoji od stomatologa i budućih stomatologa.

 

 

FOTO: DENTAKL