LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Čagica“ u Domu sportova

Parov Stelar dvosatnom dozom electro-swinga rasplesao malobrojnu hrvatsku publiku

U maloj dvorani Doma sportova austrijski Parov Stelar rasplesao je publiku i oduševio sve prisutne koncertom. No prisutnih nije bilo puno, s obzirom na to da su tribine bile poprilično slabo ispunjene.

U maloj dvorani Doma sportova austrijski Parov Stelar rasplesao je publiku i oduševio sve prisutne koncertom. No prisutnih nije bilo puno, s obzirom na to da su tribine bile poprilično slabo ispunjene.

Marcus Füreder, poznatiji kao Parov Stelarraščagao je malu dvoranu Doma sportova. U sklopu turneje The Burning Spider razveselio je Zagrepčane dvosatnom dozom electro-swinga, glazbenog žanra koji je ovaj poznati austrijski glazbenik, DJ i producent utemeljio.

Uvertira u dvosatno ludilo bila je The Lonely Trumpet, izvrsna za otvaranje svirke svojim zavodljivim zvukom trube. Nakon mirnog početka, a valja spomenuti i točnog (s obzirom na to da je teško nabrojati koncerte na hrvatskom podneblju koji počinju na vrijeme), već je druga Hit Me Like a Drum potaknula sve na hopsanje

Atmosfera i uzbuđenje eskalirali su za vrijeme onih najpoznatijih stvari, kao što su Clap Your Hands, Booty Swing i Catgroove. Sva sreća da dvorana nije bila dupkom puna jer ne bi bilo mjesta za čudesne, i one manje čudesne, koreografije koje su se mogle vidjeti na parteru ili, bolje rečeno, plesnom podiju. Iako su starije pjesme najviše razdivljale publiku, dobro su bile prihvaćene i one novije, poput Cuba Libre, The Ride Mama Talking.

FOTO: IL

Prije epiloga ove plesne priče, pjevačica Cleo Panther bila je nagrađena pljeskom nakon što je podijelila s publikom svoje emocije o Hrvatskoj. Naime, tata joj je iz Hrvatske pa je zbog toga nabacila i podosta hrvatskih riječi, što je izazvalo razdraganost među mnogima. Nakon njezinog ljupkog monologa, uslijedila je na set listi nova Grandpa's Groove, a čagaona je okončana pjesmom Libella Swing.

Scenografija je bila jednostavna s minimalnim vizualima u pozadini. Uz ovakvu glazbu nije ni potrebno više jer su prisutni više bili fokusirani na ples, nego na gledanje pozornice. No svakako valja pohvaliti Cleo, koja je bila magnet za mnoge poglede, a i puhačku sekciju koja je zračila energijom. Unatoč dobro odrađenom koncertu, velika je zamjerka to što je dvorana bila poprilično prazna. Može se pretpostaviti da je ponajviše došlo do bojkota od strane Zagrepčana zbog preskupe cijene ulaznice. Za te se novce ipak može otići na neki od festivala. Kako god, oni koji su si mogli priuštiti koncert, vjerojatno nisu požalili jer je koncert bio čagastičan

FOTO: IL