Gotovo u 30 minuta
Omiljeno voće u „šlafroku“: brzi recept za ukusan jesenski desert
Riječ je o jabukama u „šlafroku“, starom i provjerenom desertu koji godi svačijim nepcima!
Riječ je o jabukama u „šlafroku“, starom i provjerenom desertu koji godi svačijim nepcima!
Ako ste ikada na pitanje „ima li što slatko“ dobili odgovor da ima jabuka, ne morate biti razočarani već naprotiv – napravite ukusan i brz desert, idealan za ovo jesensko vrijeme. Popis sastojaka čine namirnice koje vjerojatno već imate doma, pa tako ovaj recept vrijedi i za one dane kad želite nešto na brzinu pripremiti za društvo. Riječ je o jabukama u „šlafroku“, starom i provjerenom desertu koji godi svačijim nepcima!
U nastavku donosimo detaljan recept za dvoje, a vi po potrebi proporcionalno povećajte sastojke.
Sastojci
2 jabuke
6 velikih žlica glatkog brašna
1 jaje
2 dcl mlijeka
Prstohvat soli
Korica jednog manjeg limuna
1 vanilin šećer
Cimet (po ukusu)
Šećer u prahu (opcionalno, za posipavanje)
Ulje
Postupak
Za početak, pripremite jabuke. Ogulite ih i narežite na kolutove od otprilike 6-7 mm debljine (da bude manje od centimetra). Ako imate spravicu za dubljenje sredine jabuke, koristite ju, a u nedostatku iste možete koristiti nožić kako biste izdubili sredinu svakog koluta. Iskoristite par žlica soka od naribanog limuna i polijte jabuke kako ne bi poprimile smeđu boju.
Dok jabuke čekaju, pripremite smjesu. Smjesa je slična onoj za palačinke, no treba vam ispasti nešto gušća. U posudi razbijte jedno jaje, dodajte vanilin šećer i kratko miksajte. Dodajte zatim mlijeko i dodatno izmiješajte pjenjačom. Nakon toga, ubacite prstohvat soli i koricu limuna te postepeno dodajte brašno i miješajte. Po ukusu, možete dodati i pola žličice mljevenog cimeta.
Umočite redom kolutove jabuke u smjesu i ubacite u posudu s vrućim uljem, dok ne porumene, pazeći da pravovremeno okrenete svaki. Nakon pečenja, izvadite ih na pladanj s ubrusom kako bi upili masnoću.
Kada se malo ohlade, možete ih posuti šećerom u prahu, i spremno je za posluživanje. Dobar tek!
OZNAKE:
FOTO:
STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA