LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gotovo u 30 minuta

Omiljeno voće u „šlafroku“: brzi recept za ukusan jesenski desert

Riječ je o jabukama u „šlafroku“, starom i provjerenom desertu koji godi svačijim nepcima!

Riječ je o jabukama u „šlafroku“, starom i provjerenom desertu koji godi svačijim nepcima!

Ako ste ikada na pitanje „ima li što slatko“ dobili odgovor da ima jabuka, ne morate biti razočarani već naprotiv – napravite ukusan i brz desert, idealan za ovo jesensko vrijeme. Popis sastojaka čine namirnice koje vjerojatno već imate doma pa tako ovaj recept vrijedi i za one dane kad želite nešto na brzinu pripremiti za društvo. Riječ je o jabukama u „šlafroku“, starom i provjerenom desertu koji godi svačijim nepcima!

U nastavku donosimo detaljan recept za dvije osobe, a vi po potrebi proporcionalno povećajte sastojke.

Zagrijte se u hladnim zimskim danima uz ovaj malo drugačiji recept za kuhano vino


 

Sastojci

  • 2 jabuke
  • 6 velikih žlica glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 2 dcl mlijeka
  • prstohvat soli
  • korica jednog manjeg limuna
  • 1 vanilin šećer
  • cimet (po ukusu)
  • šećer u prahu (opcionalno, za posipavanje)
  • ulje
 

Postupak


Za početak, pripremite jabuke. Ogulite ih i narežite na kolutove od otprilike 6-7 mm debljine (da bude manje od centimetra). Ako imate spravicu za dubljenje sredine jabuke, koristite se njome, a u nedostatku iste možete koristiti nožić kako biste izdubili sredinu svakog koluta. Iskoristite par žlica soka od naribanog limuna i polijte jabuke kako ne bi poprimile smeđu boju.

Svima omiljena čokoladna poslastica stiže u blagdanskom ruhu


Dok jabuke čekaju, pripremite smjesu. Smjesa je slična onoj za palačinke, no treba vam ispasti nešto gušća. U posudi razbijte jedno jaje, dodajte vanilin-šećer i kratko miksajte. Dodajte zatim mlijeko i dodatno izmiješajte pjenjačom. Nakon toga ubacite prstohvat soli i koricu limuna te postepeno dodajte brašno i miješajte. Po ukusu možete dodati i pola žličice mljevenog cimeta.

Umočite redom kolutove jabuke u smjesu i ubacite u posudu s vrućim uljem dok ne porumene, pazeći da pravovremeno okrenete svaki. Nakon pečenja izvadite ih na pladanj s ubrusom kako biste upili masnoću.

Kad se cimet rolice i palačinke susretnu – spoj koji osvaja



Kada se malo ohlade, možete ih posuti šećerom u prahu, i spremno je za posluživanje. Dobar tek!
FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA