LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mladi književnici

Novi psihološki triler mladog autora bit će predstavljen uoči Noći vještica

Promocija knjige bit će održana tek nekoliko dana prije Noći vještica 26. listopada 2021. u 19:00 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Promocija knjige bit će održana tek nekoliko dana prije Noći vještica 26. listopada 2021. u 19:00 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Listopad je mjesec strave i užasa, a postoji li bolji recept za stravu i užas od knjige koja je stvorena pod utjecajem horor velemajstora kao što su Stephen King i Alfred Hitchcock? Nemojte da vas naslov zavara – Beskrajno ljeto: smaknuće Brandona Brycea štivo je za ovo doba godine.
 


FOTO: 24-godišnji Mislav student je anglistike i komparativne književnosti, a nedavno je objavio svoj treći romanZašto? Jer su dvije tajanstvene figure starčića Brandona Brycea nasilno smaknule u zabačenom dijelu šume, a sve pred očima 18-godišnjeg Adriana, njegove djevojke Christie i njezina mlađeg brata Dannyja. Upravo je to premisa Beskrajnog ljeta.

Mislav Gleich, mladi 24-godišnji autor koji potpisuje knjigu, već se iskazao u žanrovima trilera i horora. Svoje prve dvije knjige, grotesknu satiru Nikolay Vasilevsky te horor Samostan Craven Hill, objavio je 2018. godine sa samo 20 godina.

Ako je Craven Hill pisan pod utjecajem filmskog redatelja Romana Polanskog, onda je Beskrajno ljeto psihološki triler koji žonglira između hitchcockovske premise i kingovskog malograđanskog američkog ozračja.

A da žonglira, uspješno svjedoči i činjenica da je HRT proglasio knjigu jednom od najtraženijih ovoga ljeta. I prije no što je knjiga stigla u knjižare diljem Hrvatske, naručivana je iz stranih zemalja kao što su Slovenija i Kanada. Knjiga posebno dobro kotira među mladima, dotičući se tema kao što su adolescentska izgubljenost, upis fakulteta, tinejdžerska ljubav, depresija, bitka s traumom... 

Promocija knjige bit će održana – prikladno – tek nekoliko dana prije Noći vještica 26.10.2021. u 19:00 u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, gdje će govoriti i književni kritičar Tin Lemac. Beskrajno ljeto dostupno je u svim većim knjižarama, a s vremenom će doći i na police knjižnica.

FOTO: PR