LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni svijet

Niz je e-usluga koje štede vrijeme i novac: e-Građani, Eduroam i Studomat samo su neke od njih

Znate li da možete uštedjeti vrijeme koje biste utrošili na putovanje, kao i novac kojim biste financirali to putovanje ako koristite pogodnosti koje vam pruža 21. stoljeće? Donosimo popis nekoliko e-usluga za koje studenti moraju znati!

Znate li da možete uštedjeti vrijeme koje biste utrošili na putovanje, kao i novac kojim biste financirali to putovanje ako koristite pogodnosti koje vam pruža 21. stoljeće? Donosimo popis nekoliko e-usluga za koje studenti moraju znati!

Studenti u 21. stoljeću mogu biti zahvalni na raznim e-uslugama zbog kojih neće provesti sate u redovima ili zvati referadu sto puta kako bi dobili jednostavnu informaciju!

e-Građani

Trenutak kada službeno postanete student ujedno je i trenutak kada dobivate svoj AAI@EduHr identitet. On nudi mogućnost otvaranja vlastitog profila na sustavu e-Građani koja će uvelike olakšati vađenje dokumenata poput e-Zapisa o statusu studenta. Osim toga, u sustavu e-Građani možete provjeravati svoje obvezno i dopunsko osiguranje, izabrane liječnike, glasačko mjesto, izvaditi zapis o prebivalištu i još mnogo toga.

Srce
  • Eduroam
Na njihovim stranicama možete pronaći razne usluge poput besplatnog spajanja na internet preko roaming usluge Eduroam koja je dostupna svim studentima i sveučilišnim profesorima.
  • Dabar i Hrčak
Dabar nudi opciju pretraživanja završnih i diplomskih radova, doktorskih disertacija i znanstvenih magistarskih radova, radova objavljenih u časopisu i zborniku, knjiga, multimedije, obrazovnog sadržaja i ostalih vrsta dokumenata dostupnih na digitalnom akademskom arhivu i repozitoriju. Sličnu funkciju ima i portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa Hrčak na kojemu mnogi studenti tijekom studiranja pronalaze obveznu i dodatnu literaturu.
  • Merlin
Za vrijeme sveučilišnog obrazovanja mnogi profesori i suradnici koriste se sustavom za e-učenje – Merlinom. Na Merlinu profesori kreiraju kolegije koje predaju te potom ondje učitavaju literaturu, svoja predavanja, informacije vezane za ispite, kolokvije i slično te povremeno obavljaju provjere znanja.
  • Studomat
Studomat je modul Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU) namijenjen studentima, a na njemu studenti prijavljuju i odjavljuju ispite, pregledavaju raspored za pismeni ispit, upisuju godinu, biraju izborne predmete, zahtijevaju ispis raznih potvrda, imaju uvid u financijske obveze i još mnogo toga.
  • Provjera prava i stanja na iksici (ISSP)
Srce nudi uslugu provjere razine prava, raspoloživog salda za menzu, uvid u potrošeni iznos u menzi taj dan te prikaz datuma trajanja studentskih prava. Tim informacijama možete pristupiti na poveznici.

Podizanje e-ugovora za studentske poslove

Budući da aktivnosti putem interneta olakšavaju gužvu koja se stvarala u SC-u te snalaženje u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ugovore za posao možete preuzimati preko interneta. Studentski e-ugovori izdaju se u sustavu do kojega dolazite klikom na kategoriju Student Servis te zatim na opciju Izdavanje e-studentskog ugovora.

Ovaj je tekst samo jedan od sadržaja studentskog časopisa i vodiča Studentska mreža iza koje stoji udruga Centar za razvoj mladih. Osim korisnih tekstova, časopis donosi studentske popuste te vam na jednom mjestu pruža popis mogućnosti i pogodnosti koje imate kao studenti. Po svoj besplatni primjerak možete doći danas, 23. listopada, u SN Cvjetno naselje i SN Stjepan Radić od 17 do 20 sati ili sljedeći tjedan, od 26. do 30. listopada, u Studentski centar od 12 do 15 sati, odnosno u domove u već spomenutim terminima, svaki dan – od ponedjeljka do petka.

Za više informacija pratite našu Facebook i Instagram stranicu.