LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna pozornica

Nastavlja se besplatan zabavni program na Bundeku; otkrivamo što se očekuje ovog tjedna

Ivana Galić i SoulBeat, etno i salsa, mlade nade jazza – tek su dio razloga za posjet Ljetnoj pozornici Bundek ovoga tjedna.

Ivana Galić i SoulBeat, etno i salsa, mlade nade jazza – tek su dio razloga za posjet Ljetnoj pozornici Bundek ovoga tjedna.

Programi Ljetne pozornice Bundek nastavljaju se i u novom tjednu. Večeras nastupaju članovi Opere b.b. Zagreb sa slavnom operetom Vesela udovica Franza Lehára u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića. 

Organizatori su najavili i sutrašnji program:

– A u utorak, 14. srpnja, na ponton na Bundeku stiže uvijek atraktivna Ivana Galić u projektu pod nazivom SoulBeat. Zanimljivi sastav uz dobro poznatog gitarista Darka Horvata uključuje i senegalskog udaraljkaša Commija Baldea te beatboxera i varaždinskog jazzera Zorana Puljeka, a SoulBeat nudi svježi zvuk pun improvizacije s afro i jazz elementima, uklopljen u poznate soul, funk, blues i R'n'B pjesme Princea, S. Wondera, M. Jacksona, A. Franklin i mnogih drugih.

Programi posljednja dva dana organizirani su u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži.

–  U srijedu, 15. srpnja, očekuju nas čak dva programa: u 20:00 Ethno Croatia, višegodišnji projekt HGM-a u kojemu mladi ljudi izmjenjuju znanja i iskustva o tradicijskoj glazbi, dok u 21:00 slijedi Salsa bend Filosofia sastavljen od vrhunskih salsa glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Kube. Posljednjega dana manifestacije očekuje nas pak večer jazza i zanimljivi sastav Graz-Zagreb Connection, sastavljen od uspješnih mladih jazz glazbenika koje povezuje studij na prestižnoj Jazz akademiji u Grazu. – navode iz organizacije. 

Svi koncerti počinju u 21 sat. Ulaz je na sve programe besplatan, ali je broj sjedećih mjesta ograničen zbog aktualnih epidemioloških mjera.

FOTO: ANTE DELAČ