LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mladi diljem svijeta

Na stranici Voices of Youth možete pokazati kreativnost i mijenjati svijet

Mladi od 13 do 25 godina na jednom mjestu mogu svima pokazati svoje umjetničke vještine. Riječ je o UNICEF-ovoj stranici namijenjenoj onima koji žele mijenjati svijet.

Mladi od 13 do 25 godina na jednom mjestu mogu svima pokazati svoje umjetničke vještine. Riječ je o UNICEF-ovoj stranici namijenjenoj onima koji žele mijenjati svijet.

Ako ste mlada osoba željna podijeliti svoje kreativne tekstove ili druge uratke s ostatkom mladih u svijetu, ako želite izbaciti svoje frustracije na papir – barem onaj digitalni – stranica UNICEF-a pravo je mjesto za vas.

Na njihovoj novoj stranici Voices of Youth možete se registrirati i objaviti svoje tekstove, intervjue, poeziju ili samo opisati svoj dan, kako se nosite s novom situacijom, postaviti svoje remek-djelo uz nekakav opis ili nešto drugo što vam padne na pamet.

S obzirom na to da je stranica primarno namijenjena mladima, bilo bi dobro da imate između 13 i 25 godina, ali najbitnije je da imate želju promijeniti svijet te da vjerujete da mladi čine upravo to svaki dan. Trebate kreirati račun i dalje pratiti upute, a detalje pronađite na poveznici.

Svoj je radni dan ondje opisao i Jane, 11-godišnji Makedonac koji je zbog svoje bolesti u invalidskim kolicima, ali to ga ne sprječava da živi punim plućima i da se ne žali čak ni u ovo vrijeme: 
– Sretan sam što sam kući, što sam zdrav i što imam TV, Wi-Fi, mobitel i igrice. Svaku večer ih igram kada završim sa zadaćom. I dalje učim od kuće, najdraža mi je matematika. Drago mi je što imamo snijeg usred proljeća i što se igram s Bellom, svojim psom.
Jane je inače borac za dječja prava i čvrsto se zalaže da svako dijete ima pravo na sudjelovanje u sportskim aktivnostima, bez obzira na invaliditet. Ovaj dječak zaigra nogomet kad god mu se pruži prilika, unatoč spinalnoj mišićnoj atrofiji od koje boluje. Mali Makedonac samo je jedan od inspirativnih primjera o kojima možete pročitati na stranici.
FOTO: PIXABAY