LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poklanja odijelo i mobitel

Lijepa gesta mladog Karla: „Toplo mi je oko srca kad usrećujem druge...”

24-godišnji Karlo Kivač opisao nam je kako je došao do ideje koja je izazvala brojne pozitivne reakcije i otkrio da njegovi pokloni još uvijek traže vlasnika.

24-godišnji Karlo Kivač opisao nam je kako je došao do ideje koja je izazvala brojne pozitivne reakcije i otkrio da njegovi pokloni još uvijek traže vlasnika.

Karlo Kivač iz Preloga, nekadašnji student stručnog studija Poslovanje i menadžment, svojom je objavom na Facebooku pokrenuo lavinu pozitivnih reakcija. Naime, odlučio je pokloniti svoje maturalno odijelo i prijašnji mobitel maturantu koji si to ne može priuštiti. 

I inače je velik ljubitelj doniranja i pomaganja drugima, a na ovu je ideju došao tijekom rutinskog čišćenja ormara. Objasnio nam je što ga je navelo na potez koji je oduševio mnoge:

– Kraj zadnje godine srednjoškolskog obrazovanja iziskuje puno stresa i puno troškova. A kako su maturalne večer postale skupe – odlučio sam jednog maturanta koji nije u mogućnosti priuštiti si odijelo, nagraditi svojim. Znam da time neću promijeniti svijet, ali ću jednoj osobi donijeti osmjeh na lice, a to me iskreno i veseli. 

Karlo kaže kako odijelo i mobitel još uvijek nisu dobili novog vlasnika, pa se nada da će što prije pronaći nekog:
– Odijelo je broj 52, svečanog je kroja, a uz njega darujem i bijelu košulju, leptir mašnu i cipele. A za dobar komplet, tu je i moj nekadašnji iPhone. Nadam se da ću što prije pronaći osobu koju ću razveseliti.
FOTO: Karlo Kivač / privatna arhiva

Ovom je gestom potaknuo i svoje kolege, prijatelje i obitelj na pomaganje i darivanje. Rekao nam je da mu je nekako toplo oko srca kad radi takve stvari:

– Nažalost puno ljudi u Hrvatskoj živi teško. Život je postao skup, ali ne dopustimo da nam to skida osmijeh s lica. Meni je najljepše što si mogu poželjeti sa svojih 24 godina usrećiti ljude oko sebe. Mene su uvijek veselile sitnice, one od srca. Osmijeh je jedina stvar na svijetu koja se ne može kupiti. Iskreno, pomagao sam oduvijek, nikad mi nije problem, nikad ni neće biti.

Teška su vremena, a primjer ovog 24-godišnjaka može pokazati svakome kako je potrebno malo dobre volje i poneka stvar koju više ne koristimo za uključenje u ovakve humanitarne akcije. Naposljetku, svima nam je dobro poznata poslovica – dobro se dobrim vraća.

Pozdrav ekipa! S obzirom na to da dolazi vrijeme maturalnih večera htio bih pokloniti svoje odijelo maturantu kojemu je...

Objavljuje Karlo KivacUtorak, 9. ožujka 2021.
FOTO: FACEBOOK/K.K.