LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recept za osvježavajući desert

Kuhajte sa Studentskim: Panna cotta

Donosimo vam recept za izradu talijanske slastice „Panna cotte“ koja će vas u trenu svojim okusom lansirati u vruće ljetne dane.

Donosimo vam recept za izradu talijanske slastice „Panna cotte“ koja će vas u trenu svojim okusom lansirati u vruće ljetne dane.

Panna cotta je talijanska slastica koja svojom kremastom strukturom izuzetno podsjeća na puding, a zbog svoje iznimne lakoće i osvježavajuće note koju pruža našim nepcima, ova slastica jednostavno priziva dašak ljeta. Iako nas topli jesenski dani još uvijek poprilično maze, u nastavku članka donosimo vam recept za izradu ovog deserta koji će uvelike razbiti nostalgiju za vrućim i bezbrižnim ljetnim danima.

Sastojci:

  • 500 ml slatkog vrhnja,
  • 1 vrećica bijele želatine,
  • 100 ml vode,
  • 2 ml arome vanilije,
  • 150 grama šećera u prahu,
  • 200 grama šumskog voća.

Upute za pripremu:

1. Umočite želatinu u hladnu vodu da nabubri.

2. Ulijte u lonac slatko vrhnje te dodajte aromu vanilije.

3. Stavite vrhnje na laganu vatru da zavrije, a zatim ga kuhajte 15 minuta.

Svima omiljena čokoladna poslastica stiže u blagdanskom ruhu


4. U vrhnje dodajte otopljenu želatinu i miješajte dok se ravnomjerno ne rastopi.

5. Gotovu smjesu prelijte u zdjelice, ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u hladnjak na 3-4 sata.

FOTO: Paola Franković

6. Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno miješajući, rastopite šećer u prahu dok ne dobijete sirup od šećera.

7. Kada dobijete sirup, kuhajte još minutu, a nakon toga dodajte šumsko voće te nastavite miješati dok ono ne zagrije.

8. Dobiveni nadjev prelijte na panna cottu.

Za kraj je važno spomenuti kako ovaj desert, osim u zdjelicama, također možete servirati i u čašama, a na nadjev od šumskog voća možete dodati i smiksani šlag. Opisana porcija dovoljna je za četiri osobe.

Želimo vam dobar tek!

Pripremite fritule s čokoladnim preljevom i uživajte u popularnoj blagdanskoj slastici u udobnosti vlastitog doma


Kad se cimet rolice i palačinke susretnu – spoj koji osvaja


FOTO: PIXABAY