LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vježbanje je in!

Kućanski poslovi i pješačenje do fakulteta: savjeti za besplatnu i laganu svakodnevnu aktivnost

Ako ste jedan od studenata koji se želi baviti nekom sportskom aktivnošću, ali se uvijek žali kako nema novaca ili slobodnog vremena, donosimo vam nekoliko savjeta kako biste u svoju svakodnevicu unijeli više kretanja koje ne zahtijeva troškove ni dodatno vrijeme.

Ako ste jedan od studenata koji se želi baviti nekom sportskom aktivnošću, ali se uvijek žali kako nema novaca ili slobodnog vremena, donosimo vam nekoliko savjeta kako biste u svoju svakodnevicu unijeli više kretanja koje ne zahtijeva troškove ni dodatno vrijeme.

Vježbanje je in serija je članaka kojom u travnju želimo probuditi interes za zdravim životom. Iako ga na Instagramu i drugim društvenim mrežama ne manjka, od viška glava ne boli. Probajte se pokrenuti i, bez obzira na brojne obaveze na fakultetu, ne zaboravite svoje tijelo koje treba brigu.

Kako većina studenata kao razloge svoje neaktivnosti navodi nedostatak novaca za teretanu i različite sportove, kao i nedostatak vremena, izdvojili smo za vas nekoliko savjeta kako se možete pokrenuti i bez toga. Ako niste sportski tipovi, svejedno možete u svoju dnevnu rutinu unijeti aktivnosti kojima će tijelo biti zdravije, a osjećat ćete se mnogo bolje i zadovoljnije.

Aplikacije i YouTube

Jedna od najpopularnijih tehnika kako bi vježbanje bilo besplatno i lakše jesu aplikacije i videozapisi na internetskim stranicama. Pomoću njih vježbati možete u studentskom domu, stanu, kući ili u prirodi, a neće vam trebati utezi ni sprave. U seriji članaka već smo pisali o popularnim aplikacijama kojima si možete pronaći najzanimljivije vježbe, ali i rute za trčanje i bicikliranje. YouTube je također danas prepun stranih i domaćih fitness trenera koji vam preko videozapisa prenose vlastite treninge i daju savjete za bolju aktivnost i prehranu.

Pješačenje do faksa

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu


Kako biste što aktivnije proveli svaku minutu svojega dana, pokušajte pješačiti do fakulteta, posla ili druženja s prijateljima. Ako vam je fakultet previše udaljen od stana ili doma, izađite nekoliko stanica prije kako bi hodali barem dvadesetak minuta.  

FOTO: Flickr

Šetnje i bicikliranje umjesto kave

Započele su Europske sveučilišne igre 2024., provjerite koja hrvatska sveučilišta nastupaju


Osim pješačenja do fakulteta u dnevnu rutinu možete si dodati šetnje ili bicikliranje u društvu umjesto standardnih ispijanja kava. Pozovite prijatelje ili prijateljice i krenite u šetnju kraj mora, u prirodi ili u samome centru grada. Bitno je jedino da se krećete, a osim što ćete si razgovorom i druženjem olakšati tu aktivnost, i vrijeme će vam puno brže proći.

Kućanski poslovi

Iako će vam se na prvu ova aktivnost možda činiti neprivlačnom, mnoga istraživanja navode kako se kilogrami ubrzano tope tijekom – čišćenja. Kako bi vam bilo zabavnije, uključite si omiljenu playlistu pjesama i krenite u pohod na uništavanje bakterija u svojoj sobi, kupaonici ili kuhinji. Na ovaj način osim aktivnosti i zdravoga tijela dobit ćete i čist i uredan dom. 

FOTO: UNSPLASH