LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava uz alkohol

Kreativne igre za cuganje koje vrijedi isprobati

Osim klasičnih igara poput Beer ponga, Nikad nisam ili Herc asa, postoji bezbroj zabavnih igara za cuganje. Kako bi vam sljedeća pijanka s frendovima prošla ludo i nezaboravno, pripremili smo nekoliko kreativnih načina kako začiniti večer.

Osim klasičnih igara poput Beer ponga, Nikad nisam ili Herc asa, postoji bezbroj zabavnih igara za cuganje. Kako bi vam sljedeća pijanka s frendovima prošla ludo i nezaboravno, pripremili smo nekoliko kreativnih načina kako začiniti večer.

Pijanke s ekipom postaju dosadne i monotone kada ih priredimo bez ikakvih igara za cuganje. Igre za cuganje zabavan su način druženja, opuštanja, boljeg upoznavanja svojih prijatelja i, dakako, najbrži način unošenja alkohola u organizam. Osim što već znamo za one stare igre, Nikad nisam, Herc as ili Beer pong, istražili smo neke nove kreativne ideje za cuganje koje svakako vrijedi isprobati. 

Lusteri

Postavite veliku čašu piva na sredinu stola te je okružite s manjim čašama piva, onoliko koliko osoba ima za stolom. Zatim, uzmite jednu kovanicu koja će poslužiti kao loptica. Zadatak je da svaka osoba pokuša naciljati jednu od čaša svojih suigrača. Ako se kovanicu baci uspješno, igrač u čiju je čašu kovanica pala, pije. Ako kovanica ne upadne u čašu, pije onaj igrač koji je promašio. Kada se pogodi središnja velika čaša, svi igrači moraju što brže popiti piće u svojoj čaši i zatim čašu držati naopako na glavi. Zadnja osoba koja uspije staviti čašu na glavu mora popiti sve iz središnje čaše. 

Zavrti bocu

Ova igra svima je dobro poznata, no mi smo pronašli malo drugačiji način kako se može igrati. Igrač koji zavrti bocu i onaj prema komu se boca okrene moraju se ozbiljnim pogledom promatrati u oči i govoriti smiješne, sulude rečenice bez da se nasmiju. Čini se kao vrlo težak zadatak. Tko prvi popusti i prasne u smijeh, pije. 

Koja je moja mana?

Iako se ova igra igra na pomalo neobičan način, svakako je vrijedi isprobati. Naime, jedna osoba mora napustiti sobu i čekati dok se ostatak ekipe ne složi koja je najveća mana ili problem te osobe. Nakon što se osoba vrati, pokušava otkriti koja je to mana. Svaki put kada pogriješi i ne može pogoditi koji je to njezin najveći problem, pije. Naravno, u ovoj igri nema zamjerki i svatko mora prihvatiti svoje mane bez ljutnje. 

Kutija pizze

Za ovu igru potrebna je stara kutija pizze, no može poslužiti i običan karton ili papir. Uz to, potrebni su vam kovanica i, naravno, alkohol. Za početak svi igrači moraju upisati svoje ime na različita mjesta na kartonu te ga zaokružiti. Igrač koji započinje igru baca kovanicu na kutiju. Ako kovanica sleti na jedno od imena igrača, taj igrač mora popiti gutljaj i nastaviti igru. U suprotnom, odnosno kad kovanica padne na prazno mjesto na kutiji, na to mjesto piše se neko smiješno pravilo igre ili izazov koje se mora ispuniti kada kovanica pogodi to mjesto.

The forehead master 

U ovoj igri postoji samo jedno pravilo; što brže dotaknuti stol čelom. Nakon nekoliko pića sigurno neće biti lako samo dotaknuti stol, već će se to pretvoriti u udaranje stola čelom. Ako baš i ne želite zadobiti potres mozga, umjesto dodirivanja stola možete igrati prema pravilu tko prvi stavi ruku na čelo.

FOTO: Pinterest

Pet sekundi

Ako se želite okušate u ovoj igri, potreban vam je brz rad mozga, što će postati vrlo teško nakon nekoliko ispijenih piva. Cilj je osmisliti što više zadataka koji će se morati izvršiti u 5 sekundi. Primjerice, nabrojiti tri životinje koje počinju slovom L, četiri grada u Europi, četiri ljudska organa, tri stvari kojima se svakodnevno koristimo i slično. Ako ne uspijete, znate što vam je činiti.

Cugaj dok razmišljaš

Drugi je naziv ove igre Igra imena. Pravila su vrlo jednostavna. Prvi igrač počinje imenovanjem jedne poznate osobe, glumca, pjevača, youtubera, blogera. Zatim, druga osoba mora smisliti osobu čije ime počinje prvim slovom prezimena prethodne osobe. Recimo, prvi igrač kaže Al Pacino. Druga osoba tada mora smisliti osobu čije ime počinje na P, primjerice, Pamela Anderson. Sljedeći igrač nastavlja niz. 

Koji će se broj okrenuti?

Za ovu igru potrebna je kocka. Svaki igrač prije bacanja kocke mora reći broj za koji misli da će se okrenuti. Kako ne bi bilo varanja, svatko mora zapisati ciljani broj ili pokazivati prstima za koji broj navijaju. Onaj igrač čiji se broj okrene ne pije, dok, naravno, svi ostali moraju isprazniti svoju čašu. 

Roxanne

Ovo je vjerojatno najlakša, a ujedno i najzabavnija igra koja postoji. Kada se spremate za izlazak i želite što brže popiti sav alkohol, najbolje je pustiti pjesmu Roxanne. Odredite na koji ćete stih ili riječ, svaki put kad se spomene, popiti gutljaj. To mogu biti riječi Roxanne, put on a red light ili nešto drugo. Dakako, može to biti i skroz druga pjesma, serija ili film. Izaberite neku riječ koja se vrlo često pojavljuje i popijte gutljaj svaki put kada je čujete.

FOTO: PIXABAY