LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival na Orahovačkom jezeru

Ipak se odgađa Ferragosto JAM zbog koronavirusa, ali će izvođači 2021. biti isti

Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije Ferragosto JAM odgađa se za kolovoz 2021, kada će nastupiti sva dosad objavljena imena za ovo ljeto. Kupljene ulaznice vrijede i za dogodine, a oni koji žele povrat novca – mogu ga ostvariti do 5. kolovoza.

Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije Ferragosto JAM odgađa se za kolovoz 2021, kada će nastupiti sva dosad objavljena imena za ovo ljeto. Kupljene ulaznice vrijede i za dogodine, a oni koji žele povrat novca – mogu ga ostvariti do 5. kolovoza.

Unatoč iznimnim naporima i velikoj želji da se Ferragosto JAM održi ovog ljeta od 5. do 9. kolovoza na Orahovačkom jezeru u izmijenjenom i prilagođenom obliku, odgađa se do kolovoza 2021. godine. Razlog je tome naglo pogoršana epidemiološka situacija prouzrokovana koronavirusom kao i zahtjevne preporučene mjere održavanja ovakvog tipa okupljanja.

– Prije svega nekoliko tjedana, kad smo presretni donijeli odluku o održavanju festivala u originalnom terminu, epidemiološka slika bila je izuzetno obećavajuća i s minimalnim brojem zaraženih, no aktualni nagli porast slučajeva i nova žarišta stavila su nas u poprilično neugodnu poziciju, s ponovnim osjećajem neizvjesnosti kako će se stvari odvijati do početka kolovoza. Imajući na umu odgovornost i brigu za zdravlje i sigurnost posjetitelja, izvođača i svih uključenih u festival, rizik od širenja zaraze i od sada vrlo izgledne ponovne zabrane većih okupljanja pred sam festival, a o kojoj se ovih dana već i spekulira, prevelik je, frustrirajuć i potencijalno bi nas doveo u još katastrofalnije i pogođenije stanje od ovog u kojem smo već i sada.

Uz sve to, posljedice koronakrize već su vidljive u uvjetima rada koji su osobito otežani i čine organizaciju još opsežnijom. Preporučene mjere koje su nam dane na provođenje izuzetno su zahtjevne te bi imale nezamisliv i posjetiteljima teško podnošljiv utjecaj na festivalsko iskustvo. Usprkos najboljoj namjeri da posjetiteljima pružimo opušteno uživanje u festivalu uz pridržavanje uputa po najvišim higijenskim i epidemiološkim standardima, nažalost nismo u mogućnosti organizirati adekvatnu provedbu. Također, zbog kompleksnih i strogo zadanih okvira stajanja/kretanja i ostalih nužnih pravila ponašanja Ferragosto ne bi predstavljao ni približnu razinu zabave po kojoj je poznat. – ističu organizatori u službenom priopćenju.

Organizatori, Dostava Zvuka, potvrđuju da će sva dosad najavljena imena nastupiti 2021. godine, a pravovremeno će otkriti i nova. Na popisu se trenutno nalaze:

  • Psihomodo Pop, Let 3, Pips, Chips & Videoclips, Repetitor, Atheist Rap, Overflow, Mortal Kombat, She Loves Pablo, Svemirko, Jonathan, Buč Kesidi, ABOP, Lovely Quinces, Mašinko, Crvi, pocket palma, Ajs Nigrutin, Mark Mrakovčić, Como Bluff, Je Veux, DJ Kneža,...
  • JeboTon Feštival takeover: Porto Morto, JeboTon Ansambl, Peglica i Komandos, nemanja, Pseća plaža, Sfumato, Trophy Jump, Mellowteen
  • Drito takeover: z++, Krankšvester (B strane), Kuku$, Grše, Buntai, Trepaj il' krepaj
  • ZEZ takeover: Seven That Spells, Chui, Truth ≠ Tribe, Živa Voda: EKV, Playground Hustle, DJ Labud, Babilonska, ELEVEN, Kornet & N/OBE (VOLTA) b2b set

Već kupljene festivalske ulaznice važeće su za 2021. godinu. Oni koji žele ostvariti povrat novca mogu to učiniti najkasnije do 5. kolovoza 2020. ispunjavanjem obrasca na poveznici.

– Odluka o odgodi festivala nije bila nimalo laka i zahvaljujemo svima na razumijevanju i senzibilitetu u ovim najtežim trenucima za glazbenu industriju. Do ponovnog susreta na Orahovačkom jezeru, apeliramo na podršku domaćih i regionalnih izvođača, posebice onih čija su glazbena izdanja na našoj etiketi Dostava Zvuka, te skrećemo pažnju na direktnu pomoć održavanja naše glazbene scene živom. – dodaju iz organizacije.

FOTO: FILIP BUŠIĆ