LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni festival

Graffiti na Gradele izložbom i partijem svoju heterogenost iskazuju i u Studentskom centru

Vrhunski radovi domaćih umjetnika, predstavljanje „graffiti” fotomonografija i „party” zakazani su za 3. veljače kada će Grafifiti na Gradele pokazati u koliko su se široku platformu razvili.

Vrhunski radovi domaćih umjetnika, predstavljanje „graffiti” fotomonografija i „party” zakazani su za 3. veljače kada će Grafifiti na Gradele pokazati u koliko su se široku platformu razvili.

Međunarodni graffiti i street art festival, Graffiti na Gradele iz Bola na otoku Braču, sa svojim aktivnostima u 2018. godini kreće već ove subote u Zagrebu. U Studentskom centru, točno pola godine pred svoje sedmo izdanje u Bolu, u subotu 3. veljače održat će se veliko i sadržajem bogato druženje drugu godinu zaredom.

U predvorju Kina SC od 18 sati očekuje vas izložba radova umjetnika koji djeluju kroz Graffiti na Gradele platformu. Svoje radove izložit će poznati zagrebački graffiti umjetnici Lunar, Chez 186, Sarme, Royal i Casino, mladi umjetnik Glitchboy2000, fotograf Silkfatblues, umjetnički dvojac RELOADER i ilustratorica i dizajnerica Ana Kovačić. Za postav je zadužena Antonija Bačić, mlada zagrebačka umjetnica i autorica vizualnog identiteta dotičnog festivala.

Uz izložbu, održat će se i predstavljanje fotomonografija graffiti i street art scena Zagreba i Beograda, koje su nedavno izdane i koje svojim stranicama dokumentiraju ono što nas svakodnevno okružuje na gradskim ulicama. Prilikom predstavljanja knjiga održat će se razgovor s autorima i izdavačima, a u razgovoru će sudjelovati i umjetnici Lunar i TKV, čiji se radovi, između ostalih, i nalaze u knjigama.

Foto: Graffiti na Gradele

Osim vrhunskih radova domaćih umjetnika i predstavljanja graffiti fotomonografija za sve prisutne, organiziran je i party do ranog jutra uz DJ-e Olivera (Bassinga, Krankšvester), Zembu i Reska (BLAW:BLAW) te Kunu.

Jedan od ciljeva ovog događaja je pokazati u koliko se heterogenu i široku platformu razvio festival Graffiti na Gradele, odnosno kako se graffiti i street art scena konstruktivno i kvalitetno mogu graditi kroz niz različitih medija i perspektiva. Na jednom mjestu okupit će se cijeli niz domaćih umjetnika, od veterana street art i graffiti scene do onih najmlađih, koji svojim vizijama u radu donose novu perspektivu iz koje gledamo na tu istu scenu i njen smjer razvoja.

Ulaz je besplatan na cjelokupno događanje, a za više informacija posjetite Facebook događaj.

FOTO: GRAFFITI NA GRADELE