LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jabuka razdora

Gotovo 70% ispitanih studenata odlučilo: u francusku salatu ne ide jabuka

Francusku salatu s jabukom preferira tek četvrtina ispitanih studenata (23,3%).

Francusku salatu s jabukom preferira tek četvrtina ispitanih studenata (23,3%).

Grašak, krumpir, mrkva, jaja, majoneza i poneki krastavac nekontroverzni su sastojci francuske salate. No, u blagdansko vrijeme često se potegne pitanje jabuke u francuskoj salati

Dok neki ne mogu zamisliti francusku salatu bez osvježavajućih komadića jabuke, drugi se zgražaju na samu pomisao takve kombinacije. 

Odlučili smo, stoga, provesti anketu među našim čitateljima i vidjeti stavljaju li oni jabuke u francusku salatu te što uopće misle o toj praksi. 

U anketi je sudjelovalo 566 studenata iz raznih dijelova Hrvatske, ali najviše ih je bilo iz Središnje Hrvatske (43%), zatim iz Dalmacije (23,2%) te iz Slavonije (20,4%). 

Iako se radi o čestom blagdanskom prijeporu, čak 30% ispitanih studenata nije uopće čulo da netko stavlja jabuku u francusku salatu. Dakle, ne iznenađuje da je čak 68,8% studenata odgovorilo kako stavljanje jabuke u francusku salatu nije praksa u njihovoj obitelji. 

Studente smo na kraju pitali preferiraju li francusku salatu s jabukom ili bez jabuke, na što je 68,1% studenata odgovorilo da preferira francusku salatu bez jabuke. Francusku salatu s jabukom preferira četvrtina ispitanih studenata (23,3%), a ostalima (8,6%) je svejedno.
FOTO: UNSPLASH