LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike

FOTO: Uređena chill zona na FOI-ju

Studenti i djelatnici Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu od sada se mogu opuštati između predavanja u novouređenom prostoru za odmor.

Studenti i djelatnici Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu od sada se mogu opuštati između predavanja u novouređenom prostoru za odmor.

Na Fakultetu organizacije i informatike moći će se chillati između predavanja u punom smislu te riječi zahvaljujući novoopremljenom prostoru za studente. Naime, tvrtka Mobilisis d.o.o. iz Varaždina novim je namještajem i tehnologijom opremila prostor Info Chill Zone za druženje.

Suradnja FOI-ja i tvrtke Mobilisis traje niz godina, prije svega kroz sustav stručne prakse, ali i druge aktivnosti koje za studente provode u suradnji s FOI-jevim Centrom za podršku studentima i razvoj karijera. Možda najvažniji dio njihove suradnje može se pripisati činjenici da je u Mobilisisu od 70-ak zaposlenih najveći udio bivših studenata ovoga fakulteta. Do sada je ondje stručnu praksu odradilo njih 30, a trenutno ju odrađuje 8 studenata. 
– Cilj uređenja ovog zajedničkog prostora za sve studente, u kojem najčešće pronalaze odmor od predavanja i laboratorijskih vježbi, bio je poboljšanje standarda i omogućavanje boljih uvjeta u kojima borave, a isti će prostor koristiti i nastavnici, ali i djelatnici stručnih službi na Fakultetu – ističe prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa. 
Osim predaha od predavanja, ovaj će prostor poslužiti studentima za umrežavanje s poslodavcima, karijerne radionice, studentska natjecanja, debate i druge izvannastavne aktivnosti.
FOTO: FAKULTET ORGANIZACIJE I INFORMATIKE